Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex v lov po tretjo zmago v nizu

Ženska nogometna liga Triglav Zdravje se po reprezentančnem premoru nadaljuje s tekmami šestega kroga. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo nove točke napadala v nedeljskem obračunu s Krimom.

Srečanje, ki se bo pod žarometi Športnega parka Radomlje pričelo ob 19. uri, bo prvo v seriji oktobrskih preizkušenj. Radomljanke bodo po tem, ko so brez prejetega zadetka premagale Gažon in ajdovsko Primorje, lovile tretjo zaporedno zmago, s katero bi se lahko ob pričakovanem razpletu preostalih preizkušenj povzpele na četrto mesto lestvice.

Želja je jasna, to je zmaga. Ana Gerjolj se s soigralkami zaveda, da bo potrebno za nove točke na zelenici zopet dati vse od sebe: »Igrati bo treba zbrano in kontinuirano. Recept za zmago bo usklajena ekipna igra z veliko motiviranosti in zbranosti v zaključku napada. Pomembno je, da se vsaka posameznica osredotoči na svoje naloge in tako pripomore kar največ k ekipi.«

Po uvodnih težavah z izkoriščanjem priložnosti se je odprlo v napadu. Posledica tega sta dve zmagi in kar 14 doseženih zadetkov. Kako sta zadnja rezultata vplivala na ekipo? »Obe zmagi nam dajeta zagon za naprej. S prvim doseženim zadetkom smo prelomili in od tedaj nam igra lažje steče. Stremele bomo k temu, da vse več priložnosti realiziramo tudi v prihodnjih tekmah. Ekipa je po obeh zmagah dobila veliko dodatne motivacije za doseganje prav teh,« poudarja dolgoletna članica ŽNK Radomlje Medex.

Pred Radomljankami je zgoščen spored tekem, saj prihodnja sreda prinaša pokalno srečanje z ŽNK Ljubljano. »Mislim, da je zelo pomembno, da nadaljujemo z nizom zmag, saj je to še dodaten motiv za vsako naslednjo zmago. To nam bo zagotovo pomagalo tudi na pokalni tekmi, ki je za nas zelo pomembna in vse delamo za to, da bo ena od preizkušenj, na kateri bomo podaljšale naš zmagovalni niz,« pravi 18-letna Ljubljančanka.

Rumeni dres nosi že od sezone 2015/16, v letošnji sezoni pa se je vrnila na položaj, na katerem je igrala že v mlajših selekcijah. Kako se je znašla na sredini igrišča? »V preteklosti sem v zvezni vrsti igrala že veliko, to pa ustvarja lepo podlago ter mi pomaga. Sedaj lahko to le nadgrajujem s tekmo v tekmo. Vsaka tekma me nekaj nauči in tako lahko postajam vse bolj zanesljiva in samozavestna na tem položaju,« odgovarja vsestranska nogometašica.

Ana je bila z Jono Javorič, Ulo Omerzu in Nušo Vidrih med reprezentančnim premorom del mladinske izbrane vrste, ki je na pripravljalnem turnirju v Kranjski Gori odigrala tekme s Severno Makedonijo, Portugalsko in Češko. Slovenke so z dvema zmagama zasedle drugo mesto.

Vse tri tekme je v začetni enajsterici pričela tudi Ana: »Zelo sem hvaležna, da sem lahko ponovno zastopala Slovenijo. Po tekmah, predvsem tistih, s katerih smo odnesle tri točke, je bil občutek super in hkrati potrditev, da delam v pravo smer. Znova sem se veliko naučila in je še veliko prostora za napredek, h kateremu pripomorejo vse tovrstne izkušnje.«

Zdaj je spet čas za klubske obveznosti, Ana in Radomljanke pa vas vabijo, da jih v Športnem parku Radomlje podprete v nedeljo, ob 19. uri.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje

 

Tagi