Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex pričela poletne priprave

Poletnega premora je konec, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je danes pričela s pripravami na sezono 2023/24. Trener Aljaž Gornik je s pomočnico Katarino Jagarinec ekipo v Športnem parku Radomlje zbral na večernem treningu.

Radomljanke so minulo sezono sklenile na četrtem mestu na začetku osemčlanske Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, v Pokalu Pivovarna Union pa so se prebile do polfinala. Letos bo v pokalnem tekmovanju nastopilo kar deset ekip, rumenosrčne so že uvrščene v četrtfinale. Prijavo za igranje državnega prvenstva je letos oddalo devet klubov, v uvodnem krogu pa nogometašice ŽNK Radomlje Medex čaka gostovanje pri ŽNK Cerklje.

»Letos bo v ligi igralo devet klubov, kar je dobrodošlo, saj novo gostovanje prinaša tudi nekaj svežega vetra in drugačne izzive. Upam, da se bo ta trend v naslednjih letih še nadaljeval in bo v ligi igralo čim več kakovostnih ekip, saj to slovenski ženski nogomet potrebuje. Veseli smo novega kluba in izzivov, ki nas čakajo,« je Aljaž Gornik pogled usmeril proti novi sezoni.

Strateg članske ekipe je v trenerskem štabu pozdravil Katarino Jagarinec, s katero je v preteklosti že sodeloval. Na uvodnem treningu sicer še ni vadila popolna zasedba, saj se bo nekaj deklet pripravam priključilo z zamikom, tudi letos pa ne bo šlo brez odhodov. Tako kot lansko poletje, ko sta v tujino prestopili Zala Kuštrin in Korina Janež, je tudi letos prišlo do dveh selitev v tujino, a več o tem v prihodnjih dneh. Tudi letos bodo pripravam priključena obetavne kadetinje, ki so z drugim zaporednim naslovom državnih prvakinj potrdile svojo nogometno nadarjenost.

»Vemo, kakšna je naša usmeritev. Še vedno smo edini klub v Sloveniji, ki v članskem nogometu načrtno daje priložnost zelo mladim dekletom. Menimo, da je to edino smiselno, če se želijo igralke razviti do te mere, da bodo lahko mednarodno konkurenčne. V tem stilu nadaljujemo, mislim, da nam gre zelo dobro in to so pokazali tudi rezultati v zadnjih dveh, treh letih. Res pa je, da ima malokdo pogum igrati s tako mlado ekipo, saj včasih trpi rezultat, kar pa vzamemo v zakup. Podobno bo tudi letos, ekipa bo znova zelo mlada. Nekatera dekleta imajo leto več izkušenj, kar bo dobrodošlo, da se tudi same navadijo prevzeti dodatno odgovornost. Za tiste, ki so mlajše in zdaj prehajajo med članice, bo potrebnega nekaj časa, da se najprej prilagodijo, vendar so dovolj dobre in talentirane, potrebujejo samo še izkušnje s tekem,« še poudarja Gornik. Celoten pogovor s trenerjem sledi v prihodnjih dneh.

Člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex tudi to poletje čaka nekaj mednarodnih pripravljalnih tekem. Prve nasprotnice rumenih bodo igralke Puskas Akademie, ki so v minuli sezoni v madžarski ligi zasedle četrto mesto.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: ŽNK Radomlje Medex

Tagi