Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske ekipe ŽNK Radomlje Medex sta v Ajdovščini po dvakrat zadeli Ula Omerzu in Katarina Gadnik.

Ajdovke so se v uvodu tekme postavile precej obrambno, Radomljanke pa so do prvega udarca prišle v deseti minuti. Po prostem strelu z leve je z glavo poskušala Ana Gerjolj. V 19. minuti, po kotu in izbiti žogi, je z razdalje merila Monika Kastelec, vendar preko vrat Primorja. V 25. minuti so bile po protinapadu prvič nevarne tudi Ajdovke, vendar je Nami Tanjić zgrešila vrata Nuše Vidrih. V 28. minuti je z razdalje poskušala Ula Omerzu, Monika Stjepanović pa se ni pustila presenetiti.

Minuto kasneje je bila na drugi strani nevarna Julija Poplašen, ki pa je streljala mimo desne vratnice. V 31. minuti je bila natančnejša Ula Umerzu, ki je z 20 metrov neubranljivo zadela v levi kot Monike Stjepanović. V 37. minuti priložnost za povišanje vodstva. Ula Omerzu je izvedla prosti strel z desne, žoga je poletela mimo nekaj nog, Ana Gerjolj pa je ob oddaljenejši vratnici streljala mimo vrat. V 43. minuti je znova poskušala Ula Omerzu, po strelu iz obrata pa je streljala preveč po sredini.

V peti minuti drugega polčasa je najprej streljala Margit Kosirnik, vendar je z desne strani igrišča zatresla zunanji del mreže. V 53. minuti se je drugič na tekmi veselila Ula Omerzu, ki je zadela neposredno iz kota, pet minut zatem pa je izsilila prekršek za najstrožjo kazen. Z bele točke je bila suverena Katarina Gadnik, takoj po enajstmetrovki pa je sodnica Vanja Janković izključila Dašo Dolenšek.

Po uri igre se je mreža Primorja tresla še četrtič, po podaji Jone Javorič je še drugič zadela Katarina Gadnik. Petnajst minut pred koncem še prvi članski nastop za Alicijo Brinovec, prvič po poškodbi pa je zaigrala tudi Karmen Ulbin. Veliko priložnosti ni več bilo, Nuša Vidrih je dobro posredovala po poskusu Nami Tanjić, Katarina Gadnik pa je v 86. minuti streljala preko domačih vrat. V 89. minuti je nevarno zapretila še Ula Omerzu, a se rezultat ni spremenil.

»Današnja tekma je zelo dober obet za naprej, saj zmaga niti približno ni bila samoumevna. Za igralkami je zahteven teden, priprava na tekmo je bila otežena, saj so bile igralke na reprezentančni akciji in so nekatere odigrale dve tekmi. Današnja tekma je bila tudi zato zelo zahtevna, nasprotnice pa so kakovostne in imajo najboljšo ekipo v zadnjih letih. Zmaga ni bila samoumevna, za njo smo morali zelo garati, a se je znova rezultatsko izšlo, saj smo delali zastavljene naloge. Pohvale celotni ekipi,« je po drugi zaporedni zmagi dejal trener Aljaž Gornik.

Zdaj sledi reprezentančni premor, po katerem člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex čaka dvoboj z ŽNK Krimom.

PRIMORJE GAIA NATURELLE – ŽNK RADOMLJE MEDEX 0:4 (0:1)

Strelke: Ula Omerzu (31′, 53′), Katarina Gadnik (57’/11m, 61′). Rdeči karton: Daša Dolenšek (58′).
Primorje Gaia Naturelle: Monika Stjepanović, Patrija Steklačič (56′ Lara Ferjančič), Marija Capuder, Julija Poplašen, Sara Ljubič (82′ Žana Breščak), Vita Dodič (46′ Metka Markočič), Ajda Kličić, Špela Bremec, Daša Dolenšek, Nami Tanjić (74′ Nika Čefarin), Zoja Fras (74′ Maruša Jerkič). Trener: Luka Kompara.
ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Ajda Zajc (74′ Karmen Ulbin), Ula Omerzu, Margit Kosirnik, Jona Javorič (74′ Alicija Brinovec), Brina Omejec-Židan (61′ Taia Doles), Monika Kastelec, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Nika Bazjak, Lara Volavšek (79′ Nika Hojč). Trener: Aljaž Gornik.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

Tagi