Članska ekipa ŽNK Radomlje bo v nedeljo zaključevala uvodno tretjino prvenstva

Članska ekipa ŽNK Radomlje bo v nedeljo zaključevala uvodno tretjino prvenstva. Četa Aljaža Gornika se bo pod žarometi Športnega parka Kodeljevo pomerila z ŽNK Krim.

Rumenosrčne bodo po dveh zaporednih porazih iskale pot do tretje zmage v letošnjem prvenstvu. Radomljanke so morale v prejšnjem krogu priznati premoč Olimpije, a so v dvoboju s pokalnimi prvakinjami pustile boljši pečat kot teden prej v Velesovem. Na Gorenjskem je dres članske selekcije prvič to sezono oblekla Nea Podbevšek.

Šestnajstletnica je v SŽNL debitirala v minuli sezoni, na Gorenjskem pa je odigrala 35 minut tekme. “Nastop v članskem dresu mi pomeni zelo veliko, ker to pomeni, da se ves trud, ki ga vložim v ta šport, res poplača. S temi nastopi bi se rada dokazala tako trenerju kot tudi celotni članski ekipi. Imam veliko željo po dokazovanju, na vsaki tekmi pa dam vse od sebe. Upam, da to vidijo tudi vsi ostali,” pravi mlada igralka rumenih.

Po stažu še kadetinja bo tudi v nedeljo v kadru članske ekipe. “Veliko mi pomeni, da me je članski trener ekipe povabil, da ponovno zaigram v dresu članic. Vem, da je to čisto drugačen nivo igre kot v kadetski ligi. Od tekme pričakujem, da bo napeta in borbena, vendar verjamem, da lahko zmagamo in osvojimo nove točke,” pravi najstnica, ki je v rumenem dresu prvič zaigrala v sezoni 2016/17.

V letošnji sezoni je tudi kapetanka kadetske ekipe, ki v državnem prvenstvu še ni oddala točk: “Zelo sem vesela, da sem kapetanka tako dobre in povezane ekipe, kot jo imamo letos. Kljub temu, da smo na začetku sezone dobili nove okrepitve, se mi zdi, da smo zelo povezane in energične. Tako na igrišču kot tudi izven njega, kar pa se tudi pokaze v naši igri in zmagah. Prepričana sem, da nam bo uspelo priti na vrh, če bomo še naprej tako povezane in željne zmag.”

Nea je bila ob Nuši Vidrih, Maši Osojnik, Katjuši Kern, Gali Dasović Ravnik, Lei Dolinar, Ani Gerjolj, Tinkari Testen, Joni Javorič in Naji Poje Mihelič ena od desetih igralk v kadetski reprezentantk, ki je zaigrala na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo. Slovenke so remizirale s Češko in izgubile z Nizozemkami.
“Na kvalifikacijah smo se z dekleti povezale in uživale. Tekme so bile čisto drugačen nivo kot v Sloveniji in to se je tudi opazilo na igrišču. Kljub rezultatom sem zelo vesela, da sem dobila priložnost nastopa na mednarodnem nivoju. To mi je dalo več znanja in želje po treningih in tekmah. Z ekipo smo dale vse od sebe, vendar rezultati žal niso takšni, kot bi si želeli. Se bomo pa naslednjič še bolj potrudile, da se uvrstimo naprej,” še pove Nea.

Že danes, s pričetkom ob 11. uri, bo v Športnem parku Radomlje potekal tretji turnir zahodne skupine Lige DU13, kadetinje bodo nove točke napadle v dvoboju vrh lestvice proti Pomurju. Selekcija DU15, ki prav tako še ni oddala točke, v nedeljo popoldne gostuje v Žalcu.

Nedeljski obračun članskih ekip ŽNK Krim in ŽNK Radomlje se bo na Kodeljevem pričel ob 18. uri.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi