Članice ŽNK Radomlje sezono končale na četrtem mestu

Za članice ŽNK Radomlje je končana še ena, deveta sezona med prvoligaško druščino. Tudi letošnja sezona je minila v znamenju epidemije, nenazadnje je bilo tudi prvenstvo vmes prekinjeno. Za razliko od prejšnje sezone, ki je bila nato odpovedana, so nogometašice uspele speljati sezono 2020/2021 do konca.

Letošnja sezona je bila za igralke velik izziv, sploh zaradi negotovosti, ki jo je spremljala. Zaradi obveznih testiranj igralk in osebja tik pred tekmami, so lahko le-te odpadle tik pred zdajci, zato je bila priprava ekipe na tekme še posebej zahteven zalogaj. Prav vsaka od sedemindvajsetih igralk, ki so stopile na zelenico v rumenem dresu, je pokazala veliko mero zrelosti, prilagodljivosti in predvsem želje kljub tem čudnim razmeram. Seveda moramo omeniti tudi strokovni del ekipe, ki je na čelu z glavnim trenerjem Aljažem Gornikom skrbel, da so bila dekleta tudi ustrezno pripravljena na tekmovanje, tako v psihičnem kot fizičnem smislu.

Radomljanke so tekmovanje sklenile na četrtem mestu in predvsem rezultatski del skriva še ogromno možnosti za napredek. Ob sedmih zmagah so rumene vpisale še devet porazov in dva neodločena rezultata. Med strelke se je vpisalo deset Radomljank, najboljša strelka ekipe je bila s 27 zadetki Zala Kuštrin, po pet zadetkov so prispevale Jasna Osmanagić, Karmen Ulbin in Tija Vrhovnik, Daša Dolenšek in Katarina Gadnik sta bili uspešni po dvakrat, enkrat pa so nasprotno mrežo zatresle kapetanka Eva Vodušek, Nina Mele, Nina McQuarrie in Dairine Skrnički Rovšek, ki je s tem vpisala tudi prvoligaški prvenec.

Ekipi se je priključilo večje število mlajših igralk iz kadetske ekipe, ki so dobro izkoristile svojo priložnost, nekatere izmed njih pa so se uveljavile tudi v prvi enajsterici. Res je, da sezona zaradi epidemije ni bila optimalna, saj je ta prekinila nek ritem treningov in tekem, a ravno v takih razmerah se rodijo zmagovalke. Uspešna prilagoditev mlajših igralk tem neobičajnim razmeram bo prav gotovo velikega pomena na njihovih športnih poteh, kot tudi v zasebnem življenju.

Tako igralke kot vodstvo kluba z nestrpnostjo čakamo čas, ko se bo življenje in tudi nogomet vrnil v stare tirnice. Prilagajanje na trenutne razmere je vsekakor zahtevno, a smo se klubi 1. SŽNL uspešno prilagodili tudi tem razmeram. Igralke čakajo še trije tedni treningov, po krajšem počitku pa s pripravami na novo sezono začnejo v začetku julija. Držimo pesti, da bomo v novo sezono že vstopili z gledalci na tribunah.

Avtor: A.S.; Foto: Tomaž Strgar

Tagi