“Cilj izpolnjen, oziramo se na Olimpijo”

Pokal Union, 1/16 finala: Hotiza 0-7 Domžale

Pokalna pot se nadaljuje! Domžalčani so uspešno preskočili tudi tretjo oviro in se tako uvrstili v osmino finala Pokala Pivovarne Union. Na tekmi s četrtoligašem NK Hotiza je padlo sedem golov.

‘Cilj je izpolnjen, prišli smo do napredovanja in to je najpomembneje. V tekmo smo šli na polno, z željo po hitrem zadetku. Uspelo nam je takoj zagospodariti na sicer zahtevnem igrišču. Precej mehko je bilo, a pripravili smo si kar nekaj obetavnih priložnosti, narekovali ritem igre, na koncu tudi zadeli sedemkrat in lahko povem, da smo s prikazanim zadovoljni,” je po tekmi v Pomurju povedal strelec dveh zadetkov Nick Perc.

Pokalni dvoboj 1/16 finala si je ogledalo lepo število gledalcev. Po tekmi sta se zasedbi ob tradicionalnih domačih jedeh družili v VIP prostoru in s tem postavili piko na i: ”Hotiza je simpatičen nižjeligaš in rad bi se jim zahvalil za gostoljubje. Takšne tekme so pravi čar pokalnega tekmovanja. Dogodki v gosteh so toliko bolj posebni, predvsem je to enkratna priložnost za nasprotnike, da se pomerijo s prvoligašem, mogoče celo presenetijo in poskrbijo za zanimive zgodbe. Pri Hotizi so uživali in v čast nam je, da smo bili na obisku ravno tukaj.”

Naslednji izziv predstavlja ligaška tekma z Olimpijo. V soboto ob 17.30 bo vstop na stadion brezplačen za vse, ki bodo s seboj prinesli vsaj dva prehranska izdelka z daljšim rokom uporabe: ”Pokal je za nami, sedaj se oziramo na soboto. K nam prihaja Olimpija, ki je trenutno najboljše moštvo v ligi. Položaj na lestvici oziroma točkovni izkupiček govori sam zase. Imajo ogromno prednost, so konstantni in zagotovo bo težko. Poskušali se jim bomo zoperstaviti na najboljši možen način, se prilagoditi tudi sistemsko. Na prvi tekmi smo bili v prednosti, na koncu pa smo ostali praznih rok. Potrebno bo biti na maksimumu in upati na najboljše.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi