Brezplačni nogometni krožki ŽNK Radomlje na kar dvanajstih osnovnih šolah

Ženski nogometni klub Radomlje bo za popularizacijo dekliškega nogometa tudi v letošnjem šolskem letu skrbel z brezplačnimi krožki na okoliških osnovnih šolah.

Z oktobrom 2024 se je na kar dvanajstih osnovnih šolah v Brdu pri Lukovici, Dobu, Domžalah, Kamniku, Mengšu, Mostah pri Komendi, Preserjah pri Radomljah, Rodici in Stranjah začela nova sezona brezplačnih nogometnih krožkov Ženskega nogometnega kluba Radomlje. Pod vodstvom klubskih vaditeljic se s prvimi nogometnimi koraki srečujejo deklice od prvega do četrtega razreda, z brezplačnimi krožki pa skušamo izpostaviti pomen gibanja.

»To šolsko leto se lahko pohvalimo, da ponovno izvajamo brezplačne interesne dejavnosti na kar 12 okoliških osnovnih šolah. Dekliški nogometni krožki so vodeni s strani usposobljenih trenerk, cilj pa je, da nogomet približamo deklicam od prvega do četrtega razreda. Deklice se naučijo osnov tehnike in so deležne raznolike gibalne vsestranosti. Tekom leta organiziramo igralne dneve, na katerih se deklice nato tudi pomerijo med seboj in prikažejo veščine, ki so jih osvojile na krožkih. Vsekakor pa so vse deklice, ki si tedensko želijo več kot zgolj uro interesne dejavnosti vabljene na treninge v Športni park Radomlje,« poudarja Karmen Ulbin, vodja mladinskega programa ŽNK Radomlje.

Ženski nogometni klub Radomlje ob tem vabi deklice tudi na klubske treninge v Športni park Radomlje. Rumenosrčne nogometašice v svoje vrste sprejemajo dekleta rojena med leti 2013 in 2018. V mladinski šoli kluba delujejo starostne selekcije za dekleta do 9, 11, 13, 15 in 17 let, treningi pa potekajo pod taktirko ustrezno izobraženih trenerk. Za več informacij pišite na elektronski naslov karmen.ulbin@znk-radomlje.si ali tija.vrhovnik@znk-radomlje.si.

Izvedbo brezplačnih nogometnih krožkov s projektom NLB Šport mladim podpira NLB – Nova Ljubljanska banka.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

Tagi