Andrej Đurić, branilec NK Domžale: “Prvi je vedno poseben”

14. občinski derbi se je zaključil z deseto zmago Domžal! Zanjo sta poskrbela Žiga Repas in Andrej Đurić, Ajdin Mulalić pa je z nekaj izjemnimi posredovanji poskrbel za čisto mrežo. Zaostanek za drugim mestom znaša le šest točk.

“Prvi gol je vedno nekaj posebnega! Čakal sem ga kar nekaj časa, bil blizu že v prvem polčasu, na koncu pa mi je uspelo zadeti in postaviti končni rezultat. Zadnje minute so bile nato povsem mirne in tri točke so zaslužene. Po krasnem zaključku Repasa za 1:0, ki je poskrbel za vodstvo ob idealnem trenutku, je bilo malce lažje. Ni bilo nervoze, ob napadih Radomelj pa smo bili vselej na mestu v obrambi,” je po tekmi dejal branilec Đurić, ki se je v 84. minuti veselil prvenca v rumenem.

Tri točke so za Domžale izrednega pomena: “S to zmago smo se približali najvišje uvrščenim ekipam. To je bil naš cilj. Sedaj moramo enako storiti še na dveh tekmah. Najprej proti Celju in potem še proti Muri. Šlo bo za napete dvoboje, a pred premorom bi radi izkoristili priložnost in iz medsebojnih dvobojev potegnili maksimum.”

V primerjavi s tekmo proti Olimpiji, ko je pordečel Markuš, je tokrat rdeče videl vezist Radomelj Madžid Šošić. Rumeni so to znali izkoristiti: “Igrišče je bilo kar zahtevno, zato nam je rdeči karton šel na roko vsekakor. Biti v prednosti z igralcem več na takšnih tekmah je zelo pomembno. Moraš pa tudi kasneje biti zelo pozoren. Nam je tokrat uspelo, veseli smo, toda ni še konec. Pomembna zmaga nam bo vlila dodatne samozavesti in motivacije pred novimi izzivi.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi