Ana Gerjolj po devetih letih med rumenosrčnimi v ZDA

Ana Gerjolj je to poletje zakorakala v deseto sezono v Ženskem nogometnem klubu Radomlje, v nedeljo, ko so se Radomljanke merile z graškim GAK-om, pa je pred študijem onkraj »velike luže« še zadnjič zaigrala v rumenem.

Dolgoletna nogometašica ŽNK Radomlje Medex se po uspešno opravljeni maturi odpravlja v Združene države Amerike. Ljubljančanka bo športno in študijsko pot združila na univerzi Franklin Pierce iz mesta Rindge, v zvezni državi New Hampshire, na skrajnem severovzhodu ZDA. Ženska ekipa »krokarjev« nastopa v drugi diviziji lige NCAA, v letih 1994, 1995, 1996, 1997 in 1999 pa je osvojila naslov ameriških prvakinj.

Ana, ki bo nogometno kariero združila s študijem psihologije, se je rumenosrčnim pridružila v začetku sezone 2015/16. Petega septembra 2015 je bila del prve ekipe v zgodovini kluba, ki je uradno nastopila v fantovski ligi. Mlade Radomljanke so tedaj pod vodstvom trenerke Marike Prošek odigrale tekmo proti fantovski ekipi Šmarjeških Toplic in jo tudi dobile.

Devetnajstletnica je v isti sezoni prvič zaigrala tudi v tekmovanjih Nogometne zveze Slovenije, uradna statistika NZS pa v vseh selekcijah beleži 160 nastopov na državni ravni. V dresu članske ekipe ŽNK Radomlje Medex je odigrala 64 tekem, v minuli sezoni pa je bila kljub mladosti že druga v vrsti kapetank, s svojim odnosom do nogometa in kluba pa vzor za mlajši rod nogometašic.

»Zdi se mi, da bo to zelo dobra izkušnja. To moram preizkusiti in videti, kako bo. Najboljše je prav to, da bom imela možnost študija in bom lahko ob tem na precej visoki ravni igrala nogomet,« je Ana dejala v poslovilnem intervjuju pred odhodom onkraj velike luže.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete v priloženem posnetku.

Peter Dominko, foto: ŽNK Radomlje Medex
Tagi