12 ur nogometa v Lasenem

Laseno 2024

Medtem ko so oči nogometnih navdušencev uprte v evropsko prvenstvo v nogometu v Nemčiji in Odbojkarsko ligo narodov (VNL) v Ljubljani, so se navdušeni ljubitelji okrogle nogometne žoge skupaj z navijači in navijačicami zbrali na igrišču Laseno, da se pomerijo v 12-urnem igranju nogometa. Četrto 12-urno nogometno tekmo med Tuhinjsko dolino in Črnim grabnom so tokrat uspeli dobiti fantje in možje iz Črnega grabna. Veselja nad zmago ni mogla skriti niti županja Občine Lukovica, mag. Olga Vrankar, ki je zmagovalcem na koncu predala tudi pokal.

Če je ob 8. uri, ko se je vse začelo, bilo prijetno toplo, se je proti poldnevu, čeprav je igrišče na lepi lokaciji obdano z gozdom, segrelo, tako da so bile menjave bolj pogoste. Tako so se potili nogometaši in hladilnik, ki je moral preskrbeti večjo količino hladne pijače, predvsem vode. Ob napetih trenutkih in zanimivih akcijah ter ne nazadnje tudi taktiziranju, je igralce presenetila še krajša ploha, ki jih ni prav nič zmotila, in so tekmo nadaljevali v začetnem tempu.

Številni nogometaši so se tokrat izmenjaje podili po igrišču in bili bolj ali manj uspešni pri zabijanju golov. Na tokratni tekmi je nogometaše iz Črnega grabna zagotovo reševal vratar Gregor Omahna, ki je ubranil številne strele na gol iz nasprotne strani. Na koncu je rezultat tisti, ki odloča, kdo je zmagovalec, in ker so nogometaši iz Črnega grabna dali 100 golov, njihovi nasprotniki iz Tuhinjske doline pa le 89, je pokal pripadal njim.

Podelili so še nagrado tistemu, ki je uganil, koliko golov bo padlo na tokratnem 12-urnem igranju nogometa. Po dvanajstih urah igranja in navijanja se prileže malo počitka, prijetna družba je več kot dobrodošla, in če pride še Manči, potem je žur na vrhuncu in se pozabijo tudi na bolečine v nogah. V preteklem letu so zmagali nogometaši iz Tuhinjske doline, letos iz Črnega grabna. Kako bo na revanši, kot so dejali poraženci, bomo videli prihodnje leto.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi