NK Roltek Dob: Prva uradna tekma v pomladanskem delu – Prva zmaga

V 1. krogu, 26. avgusta 2015, je bila nasprotnik ekipa Svobode iz Ljubljane. Končni rezultat je bil 3:2 za našo ekipo. Sledilo je novo gostovanje v Kočevje. Tekma je potekal 16. septembra 2015, končni rezultat je bil 4 : 1 za ekipo Roltek Doba. V nedeljo, 6. marca 2016 je članska ekipa NK Roltek Doba odigrala zaostalo tekmo 3. kroga za POKAL MNZ Ljubljana, njihov nasprotnik je bila ekipa Ilirija iz Ljubljane. Zaradi vremenskih razmer je bila tekma prestavljena na igrišče z umetno travo v Domžalah.

Končni rezultat tekme je bil 4: 3 za ekipo Roltek Doba. Kakor se je spreminjalo vreme, se je spreminjalo tudi dogajanje na igrišču. Od dežja v prvem polčasu, do sončnega vremena v drugem polčasu.

V vodstvo je domačo ekipo popeljal po uspešnem izvajanju najstrožje kazni v 11 minuti Jernej Leskovar. Gostujoči vratar, Marko Kralj, je v 16 metrskem prostoru nepravilno zaustavil Marka Lunderja, ki je sam prodiral proti golu. Tekma se je monotono nadaljevala do “kriznih” minut za našo ekipo, ko je nasprotna ekipa v samo 2 minutah iz dveh podaj iz kota zadela 2 krat. Najprej je za izenačenja v 36 minuti zadel Marko Vardić in v 37 minuti povišal vodstvo Mustafa Nukić. Domača ekipa je odšla v garderobo med polčasoma z zaostankom 1 : 2.

V 48 minuti je obramba NK Roltek Doba naredila prekršek za najstrožjo kazen. Domači vratar Tadej Avsec je pravilno “prebral” strelca najstrožje kazni Mustafo Nukića, a mu je žoga za “las” ušla za njegov hrbet v mrežo domačega gola. Rezultat 1: 3 za goste. V nadaljevanju smo gledali popolnoma drugačno domačo ekipo. Očitno je trener Damjan Romih dobro opravil delo v garderobi med polčasoma. Ekipa NK Roltek Doba je prevladala v vseh prvinah nogometa, za kar je bila nagrajena v 51 minuti, ko je Marko Lunder iz približno 18 metrov z natančnim strelom premagal gostujočega vratarja. Rezultat 2 : 3. V 63 minuti je gol za izenačitev na 3 : 3 dosegel Armin Kukavica. Izenačitev je dala “krila” domači ekipa. V 73 minuti je Jernej Leskovar iz prekinitve presenetil gostujočega vratarja in dosegel končni izid 4 : 3 za domačo ekipo. Gostje so s pritiskom v zadnjih minutah pokazali željo po izenačitvi, vendar so bile izkušnje in športna sreča na naši strani.

Avtor: NK Roltek Dob; Foto: NK Roltek Dob; Video: Janez Avsec
Tagi