NK Roltek Dob ob Tednu otroka na obisku v Vrtcu Bistra Domžale

V Nogometnem klubu Roltek Dob je poleg dveh članskih nogometnih selekcij (A in B), zelo aktivnih tudi sedem mladinskih in otroških nogometnih selekcij (U8, U9, U11, U13, U15, U17 in U19), ki pa niso aktivne samo na nogometnem področju. Po uspešnem sodelovanju z Anino zvezdico Slovenije in Anino Zvezdico Kamnik, so bili ponovno v "akciji" nogometaši selekcije U13 oziroma mlajši dečki, ki jih vodi trener Žan Cerar.

V sredo, 5. oktobra 2016, so v sklopu Tedna otroka in projekta "Nogomet ni le igra" obiskali Vrtec Bistra Domžale, kjer so predstavili naš nogometni klub, poklic nogometaša in pa seveda svojo vlogo v nogometu. Ob prijetnem druženju, so se najmlajši lahko preizkusili in prikazali tudi svoje spretnosti z žogo.

Teden otroka sicer temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka (3. oktober), ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Tako se v tem tednu po Sloveniji odvijajo številne prireditve in izvajajo projekti, kot so npr. "Svet, v katerem želimo živeti"(Zveza prijateljev mladine Slovenije – ZPMS), brezplačni obiski muzejev … Letos so številne ustanove(49) pripravile zelo zanimive razstave, delavnice,ter druga muzejske in galerijske aktivnosti. Kot vsako leto je v Tednu otroka vstop v sodelujoče ustanove za otroke in družine brezplačen.

Avtor: Gregor Hrovatič; Foto: NK Roltek Dob
Tagi