NK Kalcer Radomlje: Remi proti vodilnemu moštvu lige

Domžale ostajajo ugodne za NK Kalcer Radomlje, saj so tudi na drugi tekmi ostali neporaženi. Tokrat je v goste prišla vodilna ekipa lige, NK Zavrč. Na terenu polnem stoječe vode so Radomljani uspeli izvleči izid 0-0, zbralo pa se je 300 gledalcev.

Vir: NK Kalcer Radomlje (www.nk-radomlje.si)

Ob pogledu na zelenico in vreme je bilo jasno, da bo tekma težka, saj je dež neusmiljeno padal, deli igrišča pa so bolj spominjali na bazen, kot pa na nogometno igrišče. Po petih minutah igre so tako prvi zapretili gostje, ko je predložek z desnega boka na prvi vratnici proti golu preusmeril Golubar, Juračič pa je žogo s parado izbil v kot. Že v naslednji minuti se je v lepi priložnosti znašel Lunder, ki je po dolgi podaji preko celega igrišča streljal z vrha kazenskega prostora. Kljub temu, da je bil obkrožen z dvema gostujočima branilcema, je uspel iztržiti kot.

Najlepša priložnost tekme

V trinajsti minuti bi semafor kaj kmalu kazal 1-0, a Zalaznik pred golom ni bil najbolj zbran. Zadnikar je lepo prodrl po levem boku, preigral branilca v belem dresu in z ostro podajo po tleh pred golom zaposlil Zalaznika. Temu se je ponudila imenitna priložnost, a je z nekaj metrov žogo poslal v prečko, namesto v gol. Ta akcija je dala nekaj zagona tekmi, kmalu se je zvrstilo nekaj priložnosti, oba vratarja pa sta odlično opravila svoje delo. Gostje so tako prek prostega strela Sandija Čeha ogrozili domača vrata, a je Juračič žogo ujel, gostujoči napadalci pa so ga želeli kar zbrcati v gol. Na srečo je to opazil stranski sodnik in z visoko dvignjeno zastavico prekinil tekmo.

Nekaj minut kasneje je želel gostujoči vratar Fink povratno podajo poslati globje v igrišče, na mokrem terenu pa žoge ni najbolj zadel in jo poslal v soigralca Sambolca. Lunder, ki je bil zraven, je nato iz težkega položaja skušal žogo poslati v gol, a je Fink žogo ubranil. Pri gostih so bili najbolj dejavni Aleš Čeh, Kelenc in Matjašič, veselje pa so jim preprečili Juračič, domača obramba in pa nenatančnost.

Enosmerni promet v drugem polčasu

V drugem polčasu so se domači osredotočili na branjenje rezultata, igro pa je moral zaradi poškodbe zapustiti Zavrl, Barukčič pa zaradi poškodbe ni igral. Popolnoma nova vezna linija z Zalaznikom, Ilićem in Seferovičem je vzdržala vse nalete gostov iz Haloz, a je potrebno pohvaliti celotno ekipo. Priložnosti so bile redke, napadi gostov pa neprestani. Juračič se je lepo izkazal ob strelih Golubarja in Aleša Čeha s prostega strela. Omeniti velja še poskus Golubarja v zaključku tekme, Ntsoli ga je uspel toliko ovirati, da ni prišel do čistega strela, žoga pa je s sedemnajstih metrov zgrešila levo Juračičevo vratnico.

Po zadnjem sodnikovem žvižgu so bili s točko veliko bolj zadovoljni Radomljani, po nepopolnem 13. krogu pa na vrhu ostajajo tokratni nasprotniki. Dve tekmi sta bili odpovedani zaradi snega (Garmin Šenčur – Šampion Celje in Šmartno 1928 – Krško), naslednji krog pa igralce 2. SNL čaka ta vikend, Radomljani pa v soboto ob 14h gostujejo v Krškem pri tamkajšnjem drugoligašu. Na tej tekmi pa soigralcem ne bo mogel pomagati Seferovič, tekmo bo moral namreč izpustiti zaradi štirih rumenih kartonov.

NK Kalcer Radomlje: Juračič, Mušić, Varga, Kosec, Šutić, Cerar, Zavrl, Zalaznik, Zadnikar, Seferovič, Lunder.
NK Zavrč: Fink, S. Čeh, Sambolec, Murko, Dugolin, Kuserbanj, Golubar, Kelenc, A. Čeh, Kokol, Matjašič.
Sodniki in delegat: Želimirko Pavlović (glavni sodnik srečanja), Tadej Friš in Dejan Kresnik (pomočnika), Drago Kos (delegat).
Rumeni kartoni: Lunder, Ntsoli, Zalaznik, Šutić, Seferovič; Murko, S. Čeh.

Avtor: Aleksander Stefanović, NK Kalcer Radomlje
Komentarji uporabnikov
Tagi