NK Kalcer Radomlje: Domačini izvlekli remi v zaključku tekme

Radomljani so bili po golu Varge v prvem polčasu na odlični poti, da prinesejo domov vse tri točke. Minuto pred koncem rednega dela tekme pa jim je zmanjkalo nekaj sreče, ko so igralci Krškega dobili in zadeli enajstmetrovko.

Vir: NK Kalcer Radomlje (www.nk-radomlje.si)

Hladno vreme in mehek teren v Krškem nista tvorila idealnih pogojev za igro, a je bilo vseeno kaj videti. Že v 4. minuti bi Rumeni lahko prišli v vodstvo, ko je Barukčič odvzel žogo na sredini igrišča, podal v sredino proti Lundru, ta pa je žogo podaljšal na desno stran proti Zalazniku. Ta je iz težkega položaja streljal v bližnji vratarjev kot, Zalokar je bil že premagan, a je radomeljskemu napadalcu veselje preprečila vratnica. Na drugi strani so gostje nekajkrat poskušali z zaključnimi streli, a so bili preveč nenatančni, saj so prav vsi streli zleteli mimo vrat. Juračič je bil prvič na preizkušnji v 20. minuti, pa še takrat je žogo z lahkoto ujel. Odlično je svoje delo opravila obramba Radomljanov, saj so z zbrano igro ustavili prenekateri napad domačinov.

Varga je bil najvišji v skoku

V 38. minuti je Zadnikar priboril prosti strel na levi strani ob avt liniji. Lunder je poslal visok predložek pred domača vrata, na prvi vratnici pa se je najbolje znašel Varga in z glavo poslal žogo v bližnji Zalokarjev kot. Do takrat domačini praktično niso imeli zrele priložnosti, igrali os predvsem na dolge, visoke žoge, ki pa so bile lahek plen branilcev v rumenih dresih. V 43. minuti je Zavrl potegnil zasilno zavoro in v protinapadu podrl domačega napadalca na sredini igrišča. Sodnik Kovačič je radomeljski desetici pokazal rumeni karton, zaradi katerega ne bo mogel igrati na petkovem derbiju z Roltek Dobom.

Zavrlova priložnost za 0-2

Takoj po začetku drugega polčasa je Lunder s strelom s sedemnajstih metrov priboril kot. Sam ga je izvedel iz leve strani, podal polvisoko žogo na vrh petmetrskega prostora, kamor je pritekel Zavrl, ki pa iz ugodnega položaja ni uspel zatresti nasprotnikove mreže, žogo je namreč poslal mimo gola. Gostje so po tem malce bolj konkretno krenili na vrata Juračiča, a so bili njihovi streli še naprej sila nenatančni. V 57. minuti se je za strel z dobrih dvajsetih metrov odločil Romih, žoga pa je končala tik nad prečko v gol avtu.

Juračič se je izkazal v 65. minuti, ko so domačini z desne strani s tridesetih metrov izvajali prosti strel. Jakolić je poslal predložek v kazenski prostor, zadel živi zid, Juračič pa je nato s parado žogo izbil v kot. V 79. minuti pa bi lahko Radomljani preko Cararja zaključili tekmo. Zavrl je na sredini podal Lundru in stekel na desni bok. Radomeljski kapetan mu je takoj podal v prostor, Zavrl pa je poslal predložek na drugo vratnico proti osamljenemu Iliću. Ta je s podajo zaposlil vtekajočega Cerarja, ki pa je neoviran žogo slabo zadel, tako da je postala lahek plen za domačo obrambo.

Nesrečna 88. minuta

Domačini so v zaključku tekme poskušali priti do izenačujočega zadetka, a jim je vsakič načrte prekrižala zbrana domača obramba. V 88. minuti pa je Dolinar prišel v osrčje kazenskega prostora, se spustil v dvoboj z Mušićem, ki pa je na mehkem terenu izgubil ravnotežje, Dolinar pa je padel preko njega. Kovačič je takoj pokazal na enajstmetrovko, ki jo je nato v zaključku rednega dela uspešno izvedel Blažinčič. Juračič se je sicer vrgel v pravo smer, a je bil Blažinčičev strel za desno vratnico Radomljanov premočan.

Po takšnem remiju ostane grenak priokus, a imajo Radomljani vseeno kar nekaj razlogov za optimizem. Neporaženi so že štiri zaporedne tekme, v petek ob 19h pa jih čaka sosedski derbi z Roltek Dobom. Zadnja tekma jesenskega dela prvenstva bo odigrana v domžalskem Športnem parku, vse navijačice in navijači pa ste lepo vabljeni na tekmo spodbujat Radomljane. S predstavami na zelenici si podporo vsekakor zaslužijo.

NK Kalcer Radomlje: Juračič, Mušić, Varga, Kosec, Šutić, Barukčič, Zavrl, Cerar (Vengust, 80.), Zadnikar (Ilić, 55.), Lunder, Zalaznik (Ntsoli, 71.).
NK Krško: Zalokar, Babnik, Dolinar, Lulić, Jakolić, Pilipović (Rizanaj 87.), Slivšek, Lavrenčič (Smukovič, 72.), Blažinčič, Romih, Lazanski.
Sodniki in delegat: Darjan Kovačič (glavni sodnik), Tomaž Klančnik, Dejan Povšnar (pomočnika), Boris Grabar (delegat).
Rumeni kartoni: Blažinčič, Lazanski, Smukovič; Zavrl, Mušić.
Zadetka: Blažinčič 89. (11-m); Varga 38.

Avtor: Aleksander Stefanović
Tagi