NK Domžale se je okrepil še z enim perspektivnim mladim nogometašem

Člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale je močnejše še za enega izjemno perspektivnega mladega nogometaša. Na enoletno posojo iz švicarskega Basla prihaja 19-letni srbski napadalno usmerjeni zvezni igralec Veljko Simić. 180 centimetrov visoki nogometaš se trenutno dokazuje na evropskem prvenstvu do 19 let, kjer Srbija brani naslov najboljšega na stari celini.

Veljko Simić je otrok beograjske Crvene zvezde, ki jo je skupaj z Nemanjo Maksimovićem zapustil lani. Pod svoje okrilje ga je vzel švicarski Basel, ki je z njim podpisal pogodbo do konca sezone 2017/2018. V minuli sezoni je igral za drugo ekipo aktualnega švicarskega prvaka, ki nastopa v tretjem rangu tekmovanja. V tako imenovani 1. Liga Promotion je odigral 12 tekem in dosegel en gol.

Simić bo skupaj z Nemanjo Maksimovićem v Domžale prispel po končanem evropskem prvenstvu do 19 let, ki poteka na Madžarskem. Srbija je na uvodnih dveh tekmah remizirala proti Ukrajini in Nemčiji. Do sedaj je dosegla tri gole, od tega je kar dva prispeval kapetan reprezentance in član Nogometnega kluba Domžale Nemanja Maksimović. Slednji na odločilni tekmi skupinskega dela prvenstva ne bo smel igrati, saj je tik pred koncem obračuna z Nemčijo, ki je na 2:2 izenačila v 91. minuti, prejel rdeči karton. Srbi se bodo v petek pomerili z Bolgarijo, ki je še brez točk, in za napredovanje v polfinale nujno potrebujejo zmago. Selektor Veljko Paunović je Simiću do sedaj namenil 69. minut igre na prvi tekmi proti Ukrajini.

Avtor: Grega Krmavnar (NK Domžale); Foto: uefa.com
Tagi