NK Domžale: »Prejeti gol nas je prebudil«

Domžale – Lusitanos 3:1 

Nogometaši Domžal so zelo dobro opravili s prvo preizkušnjo v novi sezoni in dosegli izjemno pomembno zmago. Na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo so s 3:1 premagali andorski Lusitanos in si pripravili lepo izhodišče pred povratno tekmo, ki bo prihodnji četrtek ob 20:30 na stadionu Andorra la Vella.

Tekma se ni začela po željah rumenih, saj so gostje povedli že po prvem strelu proti vratom Adnana Golubovića. V peti minuti se je po prostem strelu Andorcev žoga srečno odbila do Luizaa, ki je s 13 metrov žogo poslal v mrežo: ''V uvodu tekme nas je nasprotnik presenetil s hitrim vodstvom. To nas je prebudilo in v nadaljevanju smo pokazali pravo dinamiko igre in si priborili zelo pomembno prednost pred povratno tekmo,'' se s slabim vstopom v tekmo ni pretirano obremenjeval trener Luka Elsner. Takšen odziv je verjetno v veliki meri posledica odlične reakcije njegovih varovancev. Ti so že v 11. minuti z golom Gabra Dobrovoljca izid izenačili, v 26. minuti pa je še drugi osrednji branilec, kapetan Kenan Horić, popeljal domače v vodstvo. Piko na i izjemnemu preobratu je z zadetkom v 43. minuti postavil Matic Črnic, ki je le nekaj minut pred tem stresel tudi prečko. 

Domžalčani so na odmor krenili z dvema goloma prednosti in tisočglava množica na stadionu v Športnem parku je v drugem polčasu pričakovala še kakšno žogo v mreži nasprotnika. Toda drugi del igre je bil veliko skromnejši od prvega. Obe ekipi sta resneje zapretili le po enkrat. Aguilar je stresel okvir domžalskega gola, Žanu Majerju pa je strel s 13 metrov čudežno ubranil vratar Coca. Domžalčani se tako na povratno tekmo podajajo s prednostjo 3:1: ''Z rezultatom se pretirano ne obremenjujem. Veliko bolj me zanima vsebina igre in ta je bila v drugem polčasu zelo slaba. Ustvarili smo si le eno priložnost, na drugi strani pa je bil tekmec blizu znižanju zaostanka na 2:3. Drugi polčas me ne zadovoljuje. Kljub temu smo zmagali in to je pozitivno. Vedno je težko igrati evropske tekme, saj je, ne glede na nasprotnika, to povsem druga raven tekmovanja. Prebili smo led in prepričan sem, da bomo iz tekme v tekmo boljši,'' pravi 33-letni strateg.

Dvakratni slovenski prvaki so na evropsko zmago čakali skoraj osem let. Nazadnje so 23. julija 2008 v kvalifikacijah za ligo prvakov z 2:0 na domačem igrišču premagali luksemburški Dudelange: ''Izredno sem vesel, da smo zmagali, saj Domžale že dolgo časa niso slavile v Evropi. Na igrišču so se potrdile naše besede v napovedi tekme, da je Lusitanos vsega spoštovanja vredna ekipa, ki igra zelo srčno in z velikim ponosom. Glede na videno v drugem polčasu nas čaka še ogromno dela. Nasprotnik se bo na povratni tekmi zagotovo boril z vsemi možnimi sredstvi, da obrne rezultat. Videli smo, da moramo biti na najvišji ravni, če želimo biti boljši od njih. Če nam to ne uspe, nas lahko doleti veliko razočaranje. V Andoro bomo šli z veliko mero tekmovalnosti in odgovornosti ter poizkušali dokončati delo,'' je zaključil Elsner, ki je dosegel svojo prvo evropsko zmago v vlogi trenerja.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić
Tagi