Nina Predanič – druga Radomljanka čez lužo

Najboljša strelka članske ekipe ŽNK Radomlje Nina Predanič, ki je v letošnji sezoni dosegla že 13 zadetkov, je že odpotovala v ZDA in je tako postala druga Radomljanka po Pameli Begić, ki svojo nogometno pot nadaljuje "čez lužo". Obiskovala bo College of Saint Rose v Albanyju v zvezni državi New York.

Ustanovljen je bil že leta 1920, imajo tudi močno nogometno ekipo. Leta 2011 je ekipa St. Rosa osvojila naslov NCAA v diviziji II po zmagi nad moštvom Grand Valley State Lakers z 2:1.

Predaničeva se vrača v Slovenijo 11. maja, zagotovo pa bo zelo manjkala v spomladanskem delu. Jeseni je bila na igrišču kar 886 minut. Nina večkrat deluje bolj zadržano in resno, je pa športnica od glave do peta z jasnimi cilji v življenju. Pred odhodom je za naš portal strnila nekaj misli.

Kako bi ocenila jesenski del prvenstva? Imele ste prevelika nihanja v igri.
Proti Pomurju smo imele res veliko željo. Zlahka zberemo dovolj motiva proti velikim ekipam. Proti slabšim moštvom ne prikažemo prave igre. Proti Olimpiji je šlo drugi polčas vse narobe, vse nam je padlo v vodo. Ko začneš razmišljati o tem, da gre vse narobe, je še težje. Nasprotnik se postavi v obrambo, izbija žoge in vse težje je. Nobenega tekmeca ne podcenjujemo, vendar se mi zdi, da so slabše ekipe proti nam veliko bolj vroče, neverjetno si želijo zmage.

Kakšni so tvoji cilji? Želiš uspeti v nogometu v tujini?
Zelo si želim v ZDA, predvsem zaradi sebe, seveda pa je lepo videti nov svet. Maturo sem že naredila v Sloveniji, želim pa študirati v ZDA. Želim oditi v tujino, ne bom vse življenje v Sloveniji. Moj cilj je uspešna nogometna kariera, v tujini ni lahko uspeti. Tudi v Nemčiji morajo igralke poleg nogometa hoditi v službo, le tiste najboljše se profesionalno ukvarjajo z nogometom.

Kruh v tujini je trd, vedno imajo prednost domače igralke.
Zavedam se, da v tujini ni lahko uspeti. Moraš imeti trenerja, ki te podpira in tudi ekipo, ki drži skupaj. V dobri ekipi je lažje uspeti. V ZDA so veseli tujk, saj igrajo predvsem na moč in hitrost. Evropska šola nogometa bolj temelji na taktiki, marsikateri ameriški ekipi bi pomagala dekleta, ki znajo igrati z glavo.

V ZDA je način življenja popolnoma drugačen od našega.
Znam se prilagoditi na nov slog življenja, saj sem šla iz majhnih Brežic v Ljubljano pri 14. letih. Torej sem sposobna tudi prehoda iz Šiške v ZDA. Hitro sem se vklopila. Govorila sem že z dekleti, ki so se že preizkusila v ZDA. Tina Marolt in Sara Ketiš sta mi povedali, da moram nujno sprejeti ta izziv, saj se imata super. Vsekakor nimam veliko za izgubiti.

Nina srečno na tvoji nogometni poti! VSI ZA ŠAMPIONKO RUMENO!!!

Avtor: A.G., Foto: Rok Zore (ŽNK Radomlje)
Tagi