Ničesar prepustiti naključju

Domžale – Zavrč 0:0

Nogometaši Domžal so točko bližje uresničitvi zastavljenega cilja. V 34. kolu so v Športnem parku Domžale gostili Zavrč, ki je tradicionalno neugoden tekmec rumenih. O tem priča tudi statistika, ki pravi, da so Haložani na šestih tekmah ob Kamniški Bistrici le enkrat izgubili, kar trikrat zmagali in tokrat še drugič domov odnesli točko. Zaradi zmage Gorice na gostovanju v Krškem, morajo varovanci Luke Elsnerja za potrditev tretjega mesta osvojiti še točko.

Remi brez golov je ustrezen rezultat glede na videno na igrišču. Igralci obeh ekip so v tekmo vložili ogromno energije, a pravih priložnosti ni bilo. Večinoma se je igra odvijala na sredini igrišča, vsaka od ekip pa je le enkrat nevarneje zapretila proti nasprotnikovim vratom. Za Domžale je z razdalje poizkušal Zeni Husmani, za Zavrč pa Josip Golubar, ki je iz neposredne bližine z glavo streljal čez gol: ''Tipična tekma v zaključnem delu sezone. Naslanjali smo se na prikazano na zadnjih tekmah, v katerih smo bili dobro organizirani v fazi obrambe. Tekmecu smo poizkušali dopustiti čim manj priložnosti. Malce nam je težave povzročalo pomanjkanje svežine, saj smo imeli dan manj za regeneracijo od tekmeca. V prehodih v napad smo bili prepočasni, da bi bili nevarni za nasprotnikova vrata. Velikokrat smo na bočnih položajih naredili razliko, vendar je manjkala zadnja poteza. Pokazali smo premalo kvalitete za zmago,'' je pomanjkanje priložnosti pojasnil domžalski trener, ki je še enkrat več poudaril, da boj za tretje mesto še zdaleč ni odločen: ''Kot sem dejal po tekmi z Gorico, ni še konec in potrebno bo še garati. Merili smo se z nasprotnikom, ki se bori za obstanek in krvavo potrebuje točke. Po takšni tekmi si ne moremo ničesar očitati, je pa res, da smo prikazali premalo kvalitete. Pred nami je tekma s Celjem, v kateri moramo razrešiti vsa odprta vprašanja.''

Domžalčanom je na zadnjih dveh tekmah uspelo nekaj, kar jim je na preostalih desetih v spomladanskem delu sezone le enkrat. Ohranili so mrežo nedotaknjeno: ''To je pozitivno in tudi zaradi tega ostajamo neporaženi. Osvojena točka je ne glede na vse izjemnega pomena. Upam, da bomo do konca sezone zaklenili svoja vrata. V primerjavi s tekmo proti Gorici smo bili malce manj hermetični, lažje smo prebijali nasprotnika. Zavrč je ekipa, ki je željna igre in v določenih trenutkih, ki jih sicer ni bilo veliko, smo se znašli v težavah. V homogenosti naše postavitve moramo biti še boljši kot danes,'' opozarja 33-letni strateg, ki od svojih varovancev zahteva popolno: "… osredotočenost na svoje delo, saj potrebujemo še eno točko. Želimo ostati odvisni od sebe in ničesar nočemo prepustiti naključju. Za osvojitev točke bomo morali dvigniti raven igre.''

Luka Elzner je proti Zavrču vodil svojo 100. prvenstveno tekmo v vlogi glavnega trenerja. Njegova statistika je 44 zmag, 29 remijev in 27 porazov.

Dvakratni prvaki so v spomladanskem delu sezone še vedno brez domače zmage: ''Seveda se postavlja vprašanje, kakšna bi bila letošnja sezona, če bi doma igrali tako dobro kot v gosteh. Upam, da se nam s tem vprašanjem ne bo potrebno ukvarjati v naslednji sezoni,'' se Elsner z domačo formo trenutno ne želi pretirano obremenjevati. V soboto ob 16:55 v domžalski Športni park prihaja Celje, ki si po porazu proti ljubljanski Olimpiji še ni zagotovilo obstanka v ligi: ''Obe ekipi še nista na varnem, zato ni pričakovati prijateljske tekme. Danes je bila tekma na nož do zadnje minute. Mentalno se moramo biti pripravljeni postaviti po robu. Pomembni bosta regeneracija in rotacija na posameznih položajih. Dati moramo vse od sebe, saj je to edino vodilo, ki nas bo pripeljalo do zlate točke,'' je zaključil nogometni strokovnjak, ki je proti Zavrču vodil svojo 100. prvenstveno tekmo v vlogi glavnega trenerja. Njegova statistika je 44 zmag, 29 remijev in 27 porazov.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi