Nejc Vidmar, vratar NK Domžale je novi slovenski reprezentant

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je v svojo ekipo znova vpoklical nogometaša Domžal. V lanskem letu si je v rumenem dresu mesto med najboljšimi prislužil Erik Janža, tokrat pa se je med izbrance prebil vratar Nejc Vidmar. 25-letni čuvaj mreže je v letošnji sezoni postavil rekord po številu minut brez prejetega gola (1002 minuti), s svojimi bravuroznimi obrambami pa se bo v reprezentanci postavil ob bok Samirju Handanoviću in Janu Oblaku.

Vidmarja smo z novico presenetili nemudoma po objavil spiska reprezentantov za tekmi s San Marinom in Katarjem: ''Uresničile so se mi sanje in še vedno sem v šoku. Stopil sem veliko stopnico naprej v svoji karieri in dodal velik kamenček v svoj mozaik. Poleg tega je vpoklic izjemna spodbuda za naprej in sedaj bom še bolj trdo poprijel za delo. Komaj čakam na zbor reprezentance in v prvi vrsti upam, da ga pričakam zdrav. Zares prijeten občutek. Komaj sem čakal ta trenutek in še sedaj se mi trese glas. Sem brez besed,'' je bil vzhičen domžalski vratar.

Dolgoletni član dvakratnih državnih prvakov je že večkrat poudaril, da je ob številnih izjemnih vratarjih, ki jih premore Slovenija, preboj v reprezentanco tako rekoč misija nemogoče: ''Ob meni bosta dve svetovni imeni na položaju vratarja. Ponižno se bom priključil treningom in poizkušal odnesti čim več znanja od teh dveh velemojstrov. Zagotovo bo prijetno, na drugi strani pa me seveda čaka dokazovanje. Zagotovo ne grem tja za številko, ampak grem se dokazovati in pokazati, da si zaslužim vnovičen vpoklic. Po včerajšnjem razočaranju v Kopru je bila to pozitivna novica, ki sem jo potreboval. Tako jaz kot verjetno tudi moji soigralci smo dobili dodaten elan, da pred zborom proti Mariboru pokažemo pravi obraz,'' navdušenja ni skrival Ljubljančan.

Za Nejcem Vidmarjem sta dve izjemni sezoni, v katerih je odigral prav vse prvenstvene tekme. V lanski sezoni je le Jasmin Handanović večkrat ohranil mrežo nedotaknjeno, v letošnji sezoni pa domžalski vratar v tem pogledu nima konkurence: ''V prvi vrsti gre zahvala celotnemu klubu in predvsem soigralcem, ki so mi olajšali delo in mi pomagali priti do tega vpoklica. Seveda pa moram izpostaviti trenerja Janeza Strajnarja, ki je v letu in pol najbolj zaslužen za moj napredek. Ne gre pozabiti niti Filipa Filipovskega, ki je poskrbel, da sem sploh prišel do tako visoke ravni. Janez Strajnar je v zadnjem letu veliko pretrpel z menoj in me potrpežljivo prenašal, saj se zavedam, da včasih nisem ravno za gledati.''

Slovenska reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek, 23. marca ob 12:00 v Hotelu Brdo na Brdu pri Kranju. Varovanci Srečka Katanca se bodo v sklopu kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2016 pomerili s San Marinom (27.03.2016), tri dni pozneje pa se bodo na prijateljski tekmi udarili še s Katarjem v gosteh.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)
Tagi