Nejc Skubic iz Domžal v Turčijo

Nogometni klub Domžale zapušča kapetan Nejc Skubic, ki bo svojo kariero nadaljeval v najmočnejši turški ligi. Usluge desnega bočnega branilca si je zagotovil Konyaspor, ki je prvi del sezone v domačem prvenstvu zaključil na sedmem mestu. Nekdanji član Interblocka, Livarja, Drave, romunskega Otelula in Domžal bo v azijskem delu Turčije ostal najmanj do konca sezone 2016/2017.

26-letni Ljubljančan je ob Kamniško Bistrico prišel pred slabimi štirimi leti, ko se je na sončno stran Alp vrnil po polletni avanturi v Romuniji. Nemudoma po prihodu si je priboril mesto v udarni enajsterici, ki ga je za kratko obdobje prepustil le v sezoni 2013/2014, ko si je zlomil nogo. V zadnjih dveh sezonah je Skubic izpustil le dve tekmi, obe v lanski sezoni zaradi kazni. V tekoči sezoni je na 22-tih tekmah vpisal polno minutažo, ki jo je začinil z dvema goloma. Leto 2015 je bilo zanj naravnost izjemno. Minulo sezono je bil skupaj z Benjaminom Verbičem najboljši podajalec Prve lige Telekom Slovenije in enako je tudi po prvem delu tekoče sezone, ko si z osmimi zaključnimi podajami prvo mesto deli z Ezekielom Isokenom Hentyjem. Odlične igre so mu prinesle tudi dve vabili selektorja slovenske reprezentance Srečka Katanca.

''Vprašanje časa je bilo, kdaj bo dobil bogato ponudbo iz tujine. Če si je kdo zaslužil prestop, je bil, ob še dveh ali treh igralcih v našem moštvu, to prav Nejc Skubic. Tudi nekateri drugi naši igralci so blizu temu koraku. S težkim srcem gledamo, kako igralci, ki so bili dolgo časa v klubu in smo poskrbeli za njihov razvoj, zapustijo našo zgodbo,'' je ob odhodu kapetana dejal trener Luka Elsner in dodal: ''Kot sem povedal že pred dvema mesecema, je za razvoj igralca pomembno, da naredi korak naprej. Skubic je prerasel naše okolje in tudi slovensko ligo, zato je popolnoma normalno, da je prišlo do prestopa. Veseli smo, da mu je to uspel pri teh letih. Poznavajoč njegov karakter vem, da to še ni njegova končna stopnička,'' je prepričan domžalski strateg, ki je najbolj zaslužen za meteorni vzpon Ljubljančana v zadnjih dveh sezonah.

Domžalčane sedaj čaka težko delo pri iskanju primerne zamenjave na desnem bočnem položaju: ''Ko odide nosilec ekipe, je strokovno vodstvo pred najtežjim projektom, saj ga mora nadomestiti. Na to smo se pripravili že pred časom, saj smo vedeli, da je velika verjetnost za njegov prestop. Imamo določene načrte in upam, da jih bomo uspeli izpeljati. Zagotovo ne bomo uspeli najti enakovredne zamenjave, vsaj ne v kratkem roku. Nogometni klub Domžale se v veliki meri preživlja s prodajo svojih najboljših igralcev in ob nekaterih prestopih najboljših v preteklosti smo se znali dobro odzvati in prepričan sem, da se bomo tudi tokrat,'' optimistično v prihodnost zre 33-letni strokovnjak, ki je danes s svojimi varovanci začel prvi poln teden zimskih priprav.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Grega Krmavnar (NK Domžale)
Tagi