Nejc Klavžar – še en domač košarkar s prvo profesionalno pogodbo

Domžalski Helios Sunsi so še z enim svojim košarkarjem generacije 1998/99 podpisali dolgoročno sodelovanje. Štiriletno pogodbo je s klubom sklenil 18-letni Nejc Klavžar, so sporočili iz uprave kluba domžalskih barvarjev.

187 cm visoki organizator igre, ki je član domžalskega kluba vse od svojega 7. leta, je že v lanski sezoni dobil kar nekaj priložnosti za igro v Ligi Nova KBM. V dobrih 11 minutah na tekmo je v povprečju dosegal po 2,4 točki, 1,5 podaje in 1,4 skoka. Letos poleti je bil kapetan slovenske mladinske reprezentance na evropskem prvenstvu na Slovaškem, kjer je beležil po 9,5 točk, 4,0 podaj in 4,5 skokov na tekmo.

Nejc Klavžar: "V veselje mi je, da sem s svojim matičnim klubom podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. Mladi imamo v Domžalah res izvrstne pogoje za napredek, na meni pa je, da zdaj to tudi čim bolje izkoristim. Vem, da mi ne bo nič podarjeno in da si bom moral vsako igralno minuto zaslužit s trdim delom na treningih."

Lado Gorjan, direktor: "Nejc je otrok domžalskega kluba, ob tem pa tudi eden najbolj perspektivnih košarkarjev generacije 1999 v Sloveniji. Podpis dolgoročnejšega sodelovanja je le logično nadaljevanje naše in njegove zgodbe v klubu. V izkušenem Juretu Močniku bo imel ob sebi pravega mentorja, verjamemo pa, da bo v naslednjih sezonah postal izredno pomemben člen naše ekipe."

Po Aljažu Bratcu, Urbanu Omanu in Maticu Veselu, slednji se je letos podal na študij v ZDA, je Nejc še četrti iz generacije fantov 98/99, ki je s klubom sklenil dolgoročnejše sodelovanje. Vsi štirje so iz Domžal ali bližnje okolice in so pravi dokaz vsem mladim v tej regiji, da se s pravim pristopom in trdim delom lahko pride vse do prve članske ekipe, še sporočajo iz Košarkarskega kluba Helios Suns.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KK Helios Suns
Tagi