Naslov v kategoriji DU15 za sezono 2014/2015 romal v Pomurje

V nedeljo, 7. junija 2015, smo v športnem parku Radomlje gostili zaključni turnir za deklice v kategoriji U15.

Zaradi visokih temperatur se je turnir na glavnem igrišču v ŠP Radomlje, pričel ob 16.00 uri, prva pa so na igrišči stopila dekleta Radomelj, Pomurja, Ptuja in Krima. Ekipi z vzhoda sta bili v prvih četrtfinalih boljši in si priigrali uvrstitvi v polfinale, medtem ko so Radomljanke in Krimovke nadaljevanje v razigravanju za mesta 5. do 8. V drugih četrtfinalnih obračunih je bila Krka bojlša od Radelj ob Dravi, Fužinar pa od Jevnice. V prvem polfinalnem obračunu je Fužinar z minimalno razliko odpravil Krko, Pomurke pa so kar trikrat uspele zatresti mrežo Ptujčank. V razigravanju za mesta 5.-8. so Krimovke z 2:0 premagale Radomljanke, Jevnica pa z 2:1 Radlje ob Dravi.

Sledila so še zadnja štiri srečanja. V tekmi za 7. mesto so domačinke še tretjič izgubile in tako na koncu osvojile osmo mesto, sedmo mesto je pripadlo nogometašicam iz Radelj, v tekmi za 5. mesto so po kazenskih strelih nad Krimom slavile Jevničanke, 4. mesto je po minimalnem porazu z 0:1 pripadlo Krkašicam, tretje ptujčankam, v finalu pa smo spremljali pravo dramo. V prvem delu srečanja se mreži nista zatresli, v drugi minuti nadaljevanja pa je korošice v vodstvo popeljala kapetanka, Maruša Česnik. Vsega 4 minute pred koncem srečanja je pomurkam uspelo izenačiti po zadetku Nine Kajzba, kar je pomenilo, da bodo o zmagovalkah odločili kazenski streli. Srečnejše so bile pomurke in po letu premora (lansko leto so morale v finalu priznati premoč Radomljankam), ponovno pripeljale naslov državnih prvakinj v konkurenci deklic U15 nazaj, v Beltince.

Po koncu tekmovanja so dekleta in trenerji prejeli priznanja, medalje in pokale iz rok vodje tehničnega sektorja NZS, g. Matjaža Jakliča in selektorke WU17, ga. Tine Kelenberger.

Čestitke dekletom in trenerjem vseh ekip. Kvaliteta dekliškega nogometa iz leta v leto narašča in včeraj smo v Športnem parku Radomlje spremljali 12 kvalitetnih srečanj in lahko trdimo, da so si bile ekipe med seboj precej enakovredne. To lahko potrdijo tudi navijači, ki so glasno vzpodbujali njihove varovanke in se v lepem številu zbrali na tribunah našega športnega parka.

Velika zahvala celotni organizacijski ekipi, fantom, dekletom, staršem in prostovoljcem, ki so bedeli nad tekmovanjem in skrbeli, da so tako tekmovanje, kot tudi vse ostale obrobne stvari potekale nemoteno in brez zapletov. Sedaj so pred nami zaslužene poletne počitnice a čez dobra dva meseca se bo vse začelo znova …

V nedeljo, 7.6.2015 smo v športnem parku Radomlje gostili zaključni turnir za deklice v kategoriji U15. Dodatne …

Posted by ŽNK Radomlje on 8. junij 2015

Avtor: Uroš Juračič: Foto: ŽNK Radomlje
Tagi