Napad domžalskih nogometašev okrepil Urugvajec Sasha Aneff

Nogometni klub Domžale je okrepil 22-letni napadalec Sasha Alexander Aneff Rosso. Urugvajec je s člansko ekipo treniral že dlje časa, zaigral pa je tudi na dveh prijateljskih tekmah in na obeh dosegel tudi gol. Aneff ne sodi med tujce, saj ima bolgarski potni list, ob Kamniški Bistrici pa bo ostal najmanj do konca letošnjega prvenstva, z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.

186 centimetrov visoki nogometaš je pred prihodom na sončno stran Alp igral za urugvajske klube Defensor Sporting, Racing Club in Fenix ter za bolgarski Botev iz Vratsa. Odlikuje ga dober pregled nad igro ter robustnost in iznajdljivost v dvobojih ena na ena. Na prijateljskih tekmah proti Šenčurju in zagrebški Lokomotivi je pokazal tudi učinkovitost, saj se je obakrat vpisal med strelce: "Sasha je nekdanji mladi reprezentant Urugvaja, ki se želi uveljaviti tudi v Evropi. Njegov stil igre je drugačen od igralcev, ki jih trenutno imamo v klubu. Na nekajtedenski preizkušnji je zadovoljil zahteve strokovnega vodstva, ki mu bo na voljo že na naslednji tekmi v Celju,'' je ob podpisu pogodbe povedal športni direktor Matej Oražem.

Še pred sobotnim obračunom v Celju bo Urugvajec z bolgarskim potnim listom priložnost dobil na današnji prijateljski tekmi. Domžalčani se bodo ob 17:30 na glavnem stadionu v Športnem parku pomerili z Radomljami.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)
Tagi