Najvišja zmaga v zgodovini tekem proti Šenčurju GGD

Košarkarji Helios Suns so na zadnji tekmi 3. kola Lige Nova KBM v gosteh s 84:58 premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo in še naprej ostajajo neporaženi. Proti Gorenjcem so vpisali šesto zmago na deveti medsebojni tekmi v državnem prvenstvu, ki so jo dosegli z najvišjo razliko – ta je doslej znašala 15 točk v korist domžalske zasedbe.

Ta je v Šenčurju začela slabše od pričakovanega, v slabih petih minutah je dosegla le dve točki (7:2), zaostanek pa po novem strelskem mrku in delnem izidu 6:0 za gostitelje v zadnjih minutah prve četrtine povečala na 10:18. Tudi v začetnih trenutkih drugega dela igre ni šlo po željah Jakše Vulića, ki je priložnost za igro namenil vsem košarkarjem, tudi mladi trojici Bratec-Oman-Vesel, med katero se je s 6 točkami in stoodstotnim metom (1/1 za dve, 1/1 za tri, 1/1 PM) ter po enim skokom, podajo in pridobljeno žogo najbolj izkazal Matic Vesel. Šenčurjani so vodili do 42 sekund pred koncem prvega polčasa, ko je Brandyn Curry s trojko Helios Suns drugič po 2:0 popeljal v vodstvo (32:31), ki ga državni prvaki niso izpustili iz rok.

Začetek drugega polčasa, na katerem je na semaforju pisalo 34:31, je bil za Domžalčane odličen. Z boljšo igro in delnim izidom 10:2 so povedli s 44:35 in tudi po minuti odmora Ernesta Novaka še naprej ostajali v ospredju ter po tretji četrtini vodili s šestimi točkami razlike (51:45). To so v zadnjem delu igre le še povečevali in s kar 33 točkami ter le 13 prejetimi postavili končni rezultat 84:58.

Med strelce se je vpisalo 10 košarkarjev, kar štirje pa so si razdelili naziv najboljšega strelca, vsi s po dvanajstimi točkami. To so Jure Močnik (4/5 za tri), Brandyn Curry (4 skoki, 5 podaj), Cory Remekun (6 skokov) ter najkoristnejši igralec tekme Simo Atanacković, ki je zbral še 6 skokov in 6 podaj.

Helios Suns v sredo ob 20.30 v 2. kolu Lige prvakov čaka pomembno gostovanje proti Monacu (prenos na Šport TV 1), v soboto ob 19.00 pa v Domžalah derbi Lige Nova KBM proti Unionu Olimpiji. Domžalski klub je za vse ljubitelje košarke pripravil posebno akcijo – paket vstopnic za tekmi proti Ljubljančanom in Fraport Skyliners (3. kolo Lige prvakov, sreda, 2. novembra, ob 18.30) si lahko zagotovite zgolj za 8 EUR in s tem v primerjavi s polno ceno za oba dvoboja privarčujete skoraj 50%! Vstopnice si lahko že danes zagotovite prek te povezave ali na vseh prodajnih mestih podjetja Moje karte, oziroma v klubski pisarni.

Jakša Vulić, trener Helios Suns: "Na začetku tekme smo potrebovali precej časa, da smo našli ritem, ki bi ga morali imeti že od prve minute, zaradi česar smo imeli v prvi četrtini veliko težav. Kasneje je prišla do izraza kakovost naše ekipe, ki je vodila do zaslužene zmage. Končni rezultat sicer ni pravi pokazatelj stanja na terenu, a v vsakem primeru čestitke košarkarjem za pomemben uspeh na prvem gostovanju te sezone Lige Nova KBM. Zdaj nas čaka regeneracija in priprava na sredino tekmo Lige prvakov v gosteh proti Monacu."

LIGA NOVA KBM, 3. KOLO

Nedelja, 23. oktobra:

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : HELIOS SUNS 58:84 (18:12, 13:22, 14:17, 13:33)

Šenčur Gorenjska gradbena družba: Collins 9, Babič, Novak, Cuderman, Jeršin 5, Martinčič, Pajić 8, Pavič 8, Karavdić 9, Tovilović, Stanojević 14 (9 skokov), Rizman 5.
Helios Suns: Močnik 12 (5 podaj), Kyzlink 9, Oman, Bratec, Curry 12 (5 podaj), Vesel 6, Lelić 6, Remekun 12 (6 skokov), Atanacković 12 (6 skokov, 6 podaj), Casey 9, Bolčina 4 (6 skokov), Vončina 2.

Avtor: KK Helios Suns; Foto: KK Helios Suns
Tagi