Najmlajšim domžalskim AS-om 5 medalj

Minulo soboto in nedeljo se je v Mariboru odvijalo Prvenstvo Slovenije v atletiki za kategoriji pionirjev in pionirk do 12 in 14 let. Odlična organizacija Atletskega kluba Poljane in številna udeležba mladih atletov je bila lepa promocija kraljice športa. Dobro delo v slovenskem prostoru pa potrjuje dejstvo, da državni prvaki prihajajo iz 18 klubov.

Mladi atleti Atletskega društva AS so tudi tokrat dokazali, da je delo trenerke Alenke ZAVADLAV nagrajeno z odličnimi rezultati in vidnimi uvrstitvami.

Najboljše uvrstitve je tudi letos dosegel Tilen ULČAR, ki je v kategoriji do 14 let osvojil dve srebrni medalji. Prvič se je preizkusil v teku z ovirami in tudi v tej disciplini pokazal izjemen talent. Pomoč najboljšega slovenskega tekača prek ovir in trenerja v našem klubu Damjana ZLATNARJA je bila več kot dobrodošla. Tilen je v obeh tekih z ovirami, tako na 60 in 200 m osvojil drugo mesto.
Uspeh je dopolnil še v skoku v daljino, kjer je s 4. mestom le za tri centimetre zaostal za stopničkami. Dosežek 515 cm pa je tudi nov klubski rekord. Tek na 200 m pa je zaključil na 10. mestu s časom 27.42.

Maks ULČAR je le za nekaj centimetrov zgrešil finale v skoku v daljino. Rezultat 486 cm je bil dovolj za osvojitev 9. mesta. V konkurenci leto dni starejših vrstnikov kategorije do 14 let je v teku na 60 m dosegel svoj najboljši rezultat 8.65 in se uvrstil na 13. mesto.

Nehvaležno 4. mesto je v kategoriji do 14 let osvojil Jure HRIBAR, ki je z rezultatom 140 cm postavil tudi osebni rekord. Nastope AS-ov v kategoriji do 14 let pa je zaključil Tomaž STIBRIČ, ki je v metu vortexa zasedel 12. mesto (39.51 m).

Da je Atletsko društvo AS med dobitniki zlate medalje pa je poskrbel Žan VRHOVNIK, ki je v skoku višino v kategoriji do 12 let osvojil 1. mesto (140 cm). Za nekaj cm pa je v metu vortexa zaostal za tretjim mestom.

Miha STRMČNIK je po nekaj nesrečnih nastopih v letošnji sezoni, ko so za stopničke odločale tisočinke, končno zasluženo osvojil bronasto medaljo. Njegov vortex je poletel do dolžine 44.24 m, to pa je zadostovalo za tretje mesto. V teku na 60 m je Miha zgrešil finalni nastop le za 3 stotinke (9.96).
To pa je pomenilo osvojitev 9. mesta v kategoriji do 12 let.

Najštevilčnejša konkurenca med pionirji do 12 let je bila v teku na 60 m. In v finalnem nastopu najboljše osmerice smo imeli tudi AS-i svojega predstavnika. Jaka HACE je z svojim najboljšim rezultatom (8.88 v kvalifikacijah) zasedel končno 7. mesto.

V hoji na 800 m nas je zastopal David HRIBAR, ki si je prihodil 3. mesto in ponovil lanskoletni uspeh.

V konkurenci do 12 let sta Atletsko društvo AS zastopali dve atletinji. Ana SPAHIĆ letos nabira dragocene tekmovalne izkušnje. Njen čas šele prihaja, saj bo v isti konkurenci nastopala še prihodnje leto. Ana je najboljšo uvrstitev dosegla v metu vortexa, kjer je osvojila 7. mesto (30.88). V teku na 60 m je z rezultatom 9.21 zasedla 12. mesto, v skoku v daljino je bila na 13. mestu (410 cm). Tek na 200 m pa je zaključila kot 17. s časom 31.57.

Druga predstavnica našega kluba Nika BOŽJAK je v skoku v daljino osvojila 31. mesto (359 cm). Tek na 60 m pa je končala na 36. mestu z rezultatom 9.82.

Vsem atletom Atletskega društva AS in trenerjem za lep ekipni uspeh iskrene čestitke.

Avtor: AD AS; Foto: AD AS
Tagi