Najboljši mladinski košarkarski pogon v Sloveniji se krepi

Mladinski pogon Helios Suns, ki je letos v svoje dosežke dodal kar tri od štirih možnih državnih naslovov, osvojil pa je tudi Pokal mladih, v svoje vrste dodaja dva zanimiva košarkarja letnika 2001, ki bosta okrepila mladinsko zasedbo U19.

Jan Maček (2001, 194 cm) je kot posojen košarkar Ježice že v lanski sezoni nastopal za našo kadetsko U17 in mladinsko U19 ekipo, zdaj pa je prestop v Domžale tudi dokončno potrjen. Jan se najbolje znajde na položaju organizatorja igre, do nedavnega pa je bil tudi del širšega spiska mladinske reprezentance.

Drugi novinec v klubu pa je še vedno na širšem spisku reprezentance U18, v Domžale pa se seli iz Slovenske Bistrice. Bine Prepelič (2001, 200 cm) je bratranec slovenskega reprezentanta, tudi nekdanjega člana Heliosa, Klemna Prepeliča, trenutno pa se najbolj znajde na položaju krila oz. krilnega centra. Z ekipo Sani Bistrica je letos prišel do 3. mesta med kadeti U17, v četrtfinalu pa je bil usoden prav za košarkarje Helios Suns.

Dejan Čikić, vodja mladinskega pogona Helios Suns: “Jana smo v letošnji sezoni dodobra spoznali, verjamemo, da ob primerni količini treninga lahko izkoristi svoj potencial. Bine je prav tako že zelo razvit košarkar, predvsem pa po karakterju zmagovalec, kot je bil v teh letih tudi Klemen. Za oba velja, da lahko v naslednjih sezonah potrkata tudi že na vrata članske ekipe, jima pa volje in motivacije po trdem delu ne primanjkuje.”

Helios Suns; Foto: Gašper Papež

Tagi