Najboljša domača predstava v sezoni

Domžale – Krka 3 : 0

Nogometaši Domžal so v 14. kolu Prve lige Telekom Slovenije poskrbeli za eno najboljših predstav v letošnji sezoni. Na domačem igrišču so visoko premagali novomeško Krko, ki je na celotni tekmi le enkrat streljala v okvir vrat Nejca Vidmarja. Na drugi strani so to domači storili enajstkrat, od tega so tri žoge končale v mreži, Dejan Trajkovski je stresel prečko, med najboljšimi na igrišču pa je bil vratar gostov Miodrag Mitrović, ki se je izkazal z nekaj odličnimi obrambami. Na koncu sta ga uspela premagati le dva nogometaša, Lucas Mario Horvat, ki je dosegel dva gola in Slobodan Vuk.

Zadovoljstva nad predstavo svojih varovancev ni skrival niti trener Luka Elsner: ''To je bila najverjetneje najbolj dominantna tekma z naše strani v letošnjem prvenstvu. Zagotovo pa je bila to naša najboljša predstava na domačih tleh. Veseli me, da smo bili izredno agresivni v fazi obrambe. Tekmecu nismo pustili dihati in ob vsakem dotiku nasprotnika z žogo smo bili blizu, nikoli nismo zamujali. To se odraža v številu odvzetih žog in številu strelov nasprotnika na naša vrata. Krka si ni pripravila niti ene čiste situacije za gol. Na drugi strani smo imeli večino tekme kvalitetno posest žoge, pri čemer ima veliko zaslug tudi kvalitetna travnata podlaga. Ob tej priložnosti se moram zahvaliti našim vzdrževalcem igrišč, ki so kljub obilnemu deževju v tem tednu zelenico pripravili perfektno. Prvič letos nas igrišče ni oviro pri tehnični izvedbi in to se je v igri močno poznalo. Pripravili smo si veliko priložnosti in morda smo bili malce premalo učinkoviti, ampak po takšni zmagi je brezpredmetno govoriti o zapravljenih priložnostih. V ospredju je vse dobro, kar smo danes prikazali,'' je bil po tekmi zgovoren nasmejani 33-letni strateg.

Slednji je imel pred tekmo nekaj težav s sestavo udarne enajsterice, zato se je odločil spremeniti taktično postavitev. Na svoji 80. tekmi v najmočnejši slovenski ligi se je prvič odločil zaigrati s tremi nogometaši v zadnji liniji. Ob standardnih branilcih, Kenanu Horiću in Gabru Dobrovoljcu, je v rumenem dresu prvo priložnosti v prvenstvu dobil Miha Blažič, ki je svojo 100. prvenstveno tekmo v karieri začel v udarni enajsterici dvakratnih prvakov: ''Igrali smo brez dveh standardnih članov prve enajsterice, Darka Zeca in Amedeja Vetriha. Zaradi njune odsotnosti smo morali nekoliko prilagoditi taktično postavitev in izkazala se je za uspešno. Vesel sem debija Mihe Blažiča, ki je vskočil na pomoč in poskrbel, da je naša obramba ostala trdna, kar je zelo pomembno,'' je bil z učinkom debitanta, ki je na igrišču prebil 72 minut, zadovoljen Elsner.

Domžalčani so že osem tekem brez poraza, kar je trenutno najdaljši niz kateregakoli kluba v letošnjem prvenstvu. Poleg tega so že osmič v letošnji sezoni ohranili mrežo nedotaknjeno, kar je prav tako najboljši izkupiček letošnje sezone, ki ga lahko jutri na Bonifiki izenači ljubljanska Olimpija: ''Najbolj pomembno je, da smo zmagali. Statistika je drugotnega pomena. V prvi vrsti me zanima miselnost. Kar je bilo, je potrebno pospraviti v predal in v naši knjigi odpreti nov list, ki mora biti seveda podoben temu, ki smo ga spisali danes. Pomembno je, da ohranimo naše vrednote in nazore. Vložiti moramo veliko truda na vsakem treningu. Ohraniti moramo veliko mero agresivnosti, nasprotniku pustiti malo prostora na igrišču, ostati požrtvovalni in igrati eden za drugega. Uspešni bomo le, če bomo dihali kot eno. Niz se bo nadaljeval, v kolikor bomo v svoje delo še naprej vlagali toliko energije kot danes,'' je zaključila domžalska legenda, ki je na 80. prvenstvenih tekmah dosegla 37 zmag, 21 remijev in 22 porazov. Naslednja tekma Domžalčane čaka v nedeljo, 25. oktobra ob 17:45 v Novi Gorici.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić
Tagi