Najbolj učinkovita igralka Mevze zdaj za Calcit Volley

Po tem ko je vodstvo kluba podaljšalo pogodbe z nekaterimi nosilkami igre, so državne prvakinje dobile še prvo letošnjo okrepitev. V njihove vrste prihaja 28-letna Anđelka Radišković, ki je bila v minuli sezoni najbolj učinkovita igralka srednjeevropske lige. Čeprav igra na mestu sprejemalke, je v 50 odigranih nizih za Jedinstvo Brčko dosegla kar 256 točk.

Na vseh treh tekmah, kolikor so jih Kamničanke igrale proti Jedinstvu iz Brčkega, je Radiškovićeva zanje predstavljala največjo težavo, vseeno pa so bile na koncu bolj uspešne odbojkarice Calcit Volleyja. V rednem delu sta ekipi slavili v gosteh, na zaključnem turnirju v Novi Gorici pa so bile brez izgubljenega niza boljše kamniške odbojkarice, ki so nato v finalu premagale še Novo KBM Branik.

»Odbojkarice Calcita sem v prejšnji sezoni dobro spoznala. Prepričala sem se lahko, da gre za zelo dobre igralke, krasi pa jih tudi ekipni duh, kar jim je tudi prineslo prvo mesto v Mevzi in v slovenskem državnem prvenstvu. Veseli me, da bom lahko del tega kolektiva, s katerim bom igrala tudi v kvalifikacijah lige prvakinj. Prav možnost igranja v ligi prvakinj je bil eden od razlogov, zakaj sem se prvič v karieri odločila za odhod v tujino. Mislim, da bi bil to lahko nov mejnik v moji karieri, v prihodnosti pa se želim preizkusiti tudi v turški ali italijanski ligi,« je ob podpisu pogodbe dejala igralka, ki jo ob učinkoviti igri v napadu krasi tudi dober sprejem.

»Poklical me je Aljoša Jemec, ki mi je predstavil svojo vizijo, veliko pa sva govorila tudi o drugih stvareh, ki so vezane na klub in naše skupno delo. Želim si, da bo prihodnja sezona tako zame kot za Calcit vsaj tako uspešna, kot je bila minula, in da se bomo s soigralkami dobro razumele tako na igrišču kot v garderobi. Večino igralk poznam, tako kot tudi one mene, zato pričakujem, da bomo dobro sodelovale in da bo v vzdušje v ekipi na visoki ravni,« je še dodala najboljša igralka aktualnih državnih prvakinj Bosne in Hercegovine.

Zase pravi, da v življenju sovraži poraze, zato so ji všeč osebe, ki razmišljajo podobno. »Nimam nobenega vzornika ali vzornice, obstajajo pa določeni ljudje, ki jih zaradi njihovega odnosa do dela zelo cenim, kot sta recimo Novak Đoković in Cristiano Ronaldo. Imam visoko postavljene cilje, zavedam pa se, da do njihove uresničitve lahko pridem le korak za korakom. Najprej si v novi sezoni želim, da bi s Calcitom osvojili obe slovenski lovoriki in ubranili prvo mesto v Mevzi, prav tako pa, da bi se uvrstili v ligo prvakinj. Kdo ve, morda pa bo to moja vstopnica, da bi nekega dne zaigrala v kateri od močnejših lig,« je želja Anđelke Radišković.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

Komentarji uporabnikov
Tagi