Najbolj pomembno je, da fantje nadaljujejo z delom

Dejan Djuranović tudi letos vodi ekipo Kalcer Radomelj, po tekmi Z Roltek Dobom pa je z nami  delil nekaj svojih razmišljanj o pripravah, prvi ligi in tekmi proti Roltek Dobu.

47-letni strateg, ki mu tudi v letošnji sezoni pomagata Gregor Mohar in trener vratarjev Robert Majdič, je glede dosedajšnjega poteka priprav povedal: "Priprave potekajo dobro, fantje so prizadevni in dobro delajo na treningih. Do sedaj smo izpolnili tisto, kar smo si zadali. Bilo bi še boljše, če bi imeli kakega igralca več, a prestopni rok je še dolg in marsikaj se še lahko zgodi. Vseeno pa se nam prvenstvo začne v začetku avgusta in imamo še dva tedna, da se pripravimo za prvi krog in tekmo proti Veržeju. Najbolj pomembno je, da fantje nadaljujejo z delom, kot do sedaj in tisto, kar si vsak trener želi – da vsi ostanejo zdravi. Verjamem, da bomo v tem primeru dobro pripravljeni in da bomo dobro začeli prvenstvo. Po prvih nekaj krogih pa bomo videli, če smo kandidati za vrh, kar si seveda želimo."

"Tekmovanje v prvi ligi je fantom pustila izkušnje in verjamem, da bodo to znali pokazati v drugoligaškem prvenstvu. Res je tudi, da smo glede na lansko zasedbo doživeli tudi osip igralcev Kar nekaj igralcev, ki so v Radomljah preživeli tri, štiri sezone, je klub zapustilo. Veliko jih je odšlo igrat v Avstrijo. Za tiste, ki pa so ostali pa verjamem, da bodo te izkušnje znali prenesti na igrišče, da bodo motivirani in da bodo še bolj napredovali. Oni kot igralci in ekipa kot skupina." je odgovoril Djuranović na vprašanje o sezoni, ki so ga Kalcer Radomlje preživele v prvoligaški druščini.

O tekmi proti večnim rivalom pa je povedal: "Na tekmi proti Roltek Dobu so se pokazale nekatere napake, ki smo jih počenjali tudi v prvi ligi. V fazi napada je bilo kar nekaj dobrih stvari, dostikrat smo prišli do zaključka akcij, a velikokrat tega nismo znali izkoristiti, saj nismo bili pravi. Na drugi strani pa smo dobili prepoceni zadetke, kar se je dogajalo že v prvi ligi, kot že rečeno. Če se nam bodo takšne napake dogajale tudi naprej, bomo imeli v drugi ligi težave. Če pa te napake zmanjšamo na minimum in če bomo znali realizirati priložnosti v napadu, pa verjamem, da bo vse skupaj potekalo veliko boljše. Bilo je veliko dobrih stvari, ampak v fazi obrambe pa je bilo veliko slabih. Če štirikrat zatreseš nasprotnikovo mrežo, prejmeš pa pet zadetkov, pač ne moreš biti zadovoljen."

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: Rok Zore
Tagi