Nagovor predsednika KK Helios Domžale navijačem in ljubiteljem košarke

Dragi navijači in podporniki košarke in Helios Sunsov!

Priča ste bili številnim novostim naše košarkarske ekipe, ki se sedaj imenuje Helios Suns. Nekatere novosti vam bodo morda bolj všeč, nekatere manj, a prepričani smo, da vam bodo naša ekipa in novo košarkarsko obarvano okolje v Domžalah po začetku sezone prirasli k srcu.

V lanski sezoni tudi zmagovalna serija tekem pod taktirko trenerja Sagadina ni napolnila domžalske dvorane. To nam pove, da moramo, če želimo privabiti gledalce v dvorano, narediti še veliko več, kot le premagovati nasprotne ekipe. Robbie Williamsa sicer ne bomo uspeli prepričati, da bi nastopil v polčasu tekme, obljubimo pa vam pester nabor presenečenj, super zabavne večere, veliko akcije in nagrade za vse zveste gledalce.

Želimo vam pričarati edinstven občutek na tekmi in če boste iz tekme odšli z željo, da se čim prej vrnete, bo naš prvi cilj dosežen. Vse novosti v klubu pa se dogajajo tudi s ciljema, da košarki v Domžalah zagotovimo status, ki si ga zasluži ter da ekipo gradimo na podlagi razumnega proračuna, s katerim ne bi ustvarjali novih dolgov. Domžale so košarkarsko mesto v Sloveniji in želimo si, da so vsi državljani ponosni na našo ekipo. Velika baza otrok, preko 700 jih je, je dokaz, da Domžalčani obožujete košarko, zato menimo, da je naša odgovornost, da to strast tudi podpremo.

Na to se pripravljamo resno in na različne načine. Veliko košarkarskih ekip na območju Balkana je zelo zadolženih, nam pa je uspelo v zadnjih dveh mesecih milijonski dolg znižati za več kot dve tretjini. Naš cilj je voditi ekipo brez dolgov, hkrati pa želimo delati s proračunom, ki je sprejemljiv in zadostuje potrebam lige. To je za nas logična poslovna pot, ki zahteva dvoje: prvič, znotraj kluba se moramo vsi bolj truditi za uspeh in drugič, potrebujemo podporo od zunaj in vsaj minimalno potrebno podporo mestne občine Domžale. Žalostno je, da trenutno na občini nimamo ustreznega sogovornika, s katerim bi se lahko pogovarjali o podpori za mlado ekipo košarkarjev. V kolikor ta molk s stani občine pomeni NE vsem košarkarskim navdušencem in vsem 700 mladim košarkarjem, tega ne moremo in ne bomo sprejeli!

Trenutno smo v obdobju izoblikovanja nove ekipe: naši mladi talenti se bodo povezali z nekaterimi mladimi mednarodnimi zvezdami in v Sloveniji bomo med najmlajšimi ekipami. V naslednjem letu želimo osvojiti državno prvenstvo Slovenije in s tem vstopiti v ligo ABA, sledi pa ji tudi EuroCup.

Torej, dragi navijači in podporniki košarke, ne pričakujte, da bomo zmagali čisto vsako posamezno tekmo. Zagotovo pa lahko pričakujete vznemirljive in napete tekme. Naši igralci se bodo borili do zadnje sekunde vsako tekmo, saj je poleg zmag pomembna tudi vsa lepota igre, ki jo ta šport premore.

Želimo si vas videti na tekmah, vas slišati kričati in navijati, se z nami veseliti in kdaj tudi prebroditi težke trenutke. Vse to, kar lahko vi podarite temu športu in naši ekipi, je nepogrešljivo in nenadomestljivo! Postanite naš šesti igralec, saj kot že veste BREZ VAS – NI NAS. Ponovno vas pozivam tudi k nakupu sezonske vstopnice. Ekipa vas potrebuje in vas ne bo razočarala.

Pričakujte nepričakovano, pričakujte najboljšo sezono doslej, pričakujte sijajne Helios Suns!

Aleš Klavžar,
Predsednik KK Helios Domžale

Tagi