Nad planiško velikanko z boksarskimi rokavicami

Tekmovalke in tekmovalci Kluba borilnih veščin Domžale so v sredo, 15. maja 2019, polnili baterije v Planici, kjer so se s planiško velikanko spopadli z boksarskimi rokavicami. Višinsko razliko z ogromnim doskočiščem jim je uspelo premagati, kar je seveda od njih zahtevalo veliko volje in vzdržljivosti. Oboje pa bodo tekmovalke in tekmovalci še kako potrebovali, saj jih v kratkem čakajo tekmovanja.

Treningi tekmovalk in tekmovalcev Kluba borilnih veščin Domžale večinoma potekajo v športnih dvoranah, kar je glede na vrsto športa razumljivo, saj spopadi v boksu in kickboxingu potekajo v ringu. Da pa treningi niso monotoni, jih v klubu večkrat tudi popestrijo. Največkrat s skupnimi treningi s športniki iz drugih športnih panog, na katerih se seznanijo še z drugimi veščinami treningov. Seveda je isto tudi v obratni smeri, saj drugi športniki ob tem spoznavajo veščine boksa in kickboxinga.

Tokrat pa so se v klubu odločili, da trening organizirajo na prostem. Izbrali so si prečudovito Planico, kjer so se spopadli z ogromnim višinskim klancem planiške letalnice, nato pa so nadaljevali še s programom tehnik borilnega športa. Poleg tega, da so polnili baterije za prihajajoča tekmovanja, ki jih čakajo v boksu in kickboxingu, so se obenem nadihali še svežega zraka. Udeleženci so priprave v Planici vzeli resno in s polnim zagonom, saj je premagovanje takšne višinske razlike, od njih zahtevalo veliko volje in vzdržljivosti. Izkušnja iz Planice jim bo v prihajajočem tekmovalnem ciklusu prišla še kako prav.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Klub borilnih veščin Domžale

Tagi