Na vrhu kamniškega Kvadratlona Covid 20 in Sončki

Že enajsto leto je Športna zveza Kamnik v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v Občini Kamnik, Odbojkarskim klubom Kamnik, Vaterpolskim društvom Kamnik in Občino Kamnik organizirala kamniški Kvadratlon. Tovrstno tekmovanje je edinstveno v Sloveniji, cilj organizatorjev pa je predvsem druženje z igranjem atraktivnih poletnih športov.

Ekipe se tako na igriščih in Bazenu pod Skalo merijo v ekipnih poletnih športih: nogometu na mivki, košarki 3na3, odbojki na mivki in malem vaterpolu. Ekipo sestavlja pet igralcev, ki morajo nastopiti v vseh štirih športih. Letošnjega tekmovanja so se udeležile zgolj štiri ekipe, saj so nekatere že prijavljene ekipe zaradi trenutne situacije zadnji trenutek udeležbo odpovedale, kljub temu, da je organizator dosledno poskrbel za vsa priporočila NIJZ in imel tudi njihovo pozitivno mnenje. Med prijavljenimi ekipami je bila tudi popolnoma ženska ekipa Mešano na žaru, ki so jo v glavnem sestavljale igralke hokejskega kluba Triglav Kranj.

Velika novost letos je bila ta, da so se vsi športi odigrali v enem dnevu. Kljub slabemu vremenu ob koncu se je tekmovanje izpeljalo do konca, ob zaključku pa je vse udeležence zabaval še odlični duo Artcoustic. Po dveh športih, košarki in odbojki, je vodila ekipa Covid 20, ki je bila do takrat nepremagljiva. V nogometu in vaterpolu pa je slavila ekipa Sončkov. Na koncu sta imeli obe ekipi popolnoma enak seštevek točk in uvrstitev, zato se je organizator odločil, da prvič proglasi dve zmagovalni ekipi.

Končni vrstni red 11. Kvadratlona je bil takšen: 1. mesto Covid 20 (Franci Kramar-Cico, Aleš Hribar, Gašper Pibernik, Klemen Hribar, Blaž Briški) in Sončki ( Timi Ostrež, Anej Ostrež, Mark Primožič, Gal Pivec, Ambrož Poljanšek), 2. mesto Old School (Toni Hočevar – Toni Tuhinjski, Sandi Kempes, Gorazd Križanič, Miha Kos, Tomaž Kladnik) in 3. mesto Mešano na žaru (Tamara Surina, Maša Ahačič, Nina Kapel, Živa Griljc, Teja Jazbinšek). Najbolj koristen igralec 11. Kvadratlona je postal član Sončkov Timi Ostrež.

Avtor: ZTŠK Kamnik; Foto: ZTŠK Kamnik

Komentarji uporabnikov
Tagi