Na pripravah članske izbrane vrste tri Radomljanke

Borut Jarc, selektor ženske izbrane vrste Slovenije, je junijski FIFA reprezentančni termin izkoristil za zadnje priprave pred jesenskim zaključkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. V Čatežu so se dokazovale kar tri igralke članske ekipe ŽNK Radomlje Medex.

Ženski nogometni klub Radomlje je v državno selekcijo prispeval kar tri članice kluba, kar je glede na udeležbo na zadnjih reprezentančnih akcijah novo priznanje uspešnega dela rumenosrčne sredine, trenerskega štaba in predvsem igralk samih. Ob Zali Kuštrin, ki je že standardna reprezentantka, sta se štabu izbrane vrste dokazovali še Korina Janež in Živa Galjot.

Korina Janež je dres članske reprezentance Slovenije premierno oblekla že pred letom in pol, pri vsega 16 letih, tokrat pa se je priprav prvič udeležila kot igralka Ženskega nogometnega kluba Radomlje. Živa Galjot, ki je produkt rumene mladinske šole, je bila na treninge izbrane vrste povabljena prvič.

Korina Zala

Reprezentanca je priprave zaključila z medsebojno tekmo, zmage z izidom 4:1 pa se je veselila ekipa, v katero je bila vključena radomeljska trojica. Živa Galjot si je minutažo med vratnicama razdelila s prvo vratarko Zalo Meršnik, Zala Kuštrin in Korina Janež pa sta dobro igro kronali tudi z zadetkom.

Korina in Živa sta pred klubsko kamero že pred odhodom na priprave strnili svoja pričakovanja, prisluhnite, kaj sta dejali.

Korina Janež o povabilu na priprave članske reprezentance:

Živa Galjot po vpoklicu v reprezentanco:

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: NZS

 

Tagi