Na finale zimske lige v Velenje, ŽNK Radomlje s kar tremi ekipami!

S kvalifikacijskim turnirjem na Vrhniki so se v nedeljo 27.1.2013, sklenili kvalifikacijski turnirji zimske lige za dekleta, kjer pa so bile naše ekipe izjemno uspešne, saj bomo imeli prihodnjo nedeljo 3.2.2013 na finalu predstavnice kar v treh izmed štirih kategorij.

V prvem novoletnem vikendu so kot prve na parket dvorane v Ilirski bistrici stopile igralke ekip deklet U14. Naš klub je nastopil z dvema ekipama ŽNK Radomlje rumene in ŽNK Radomlje modre. Po odličnih predstavah na vseh srečanjih si je nastop na finalnem turnirju, po zmagi v medsebojnem obračunu, priigrala ekipa ŽNK Radomlje rumene in osvojila končno drugo mesto ter se bo tako v polfinalu pomerila s prvouvršeno ekipo vzhodnega dela, ekipo ŽNK Pomurje Beltinci.

V drugem januarskem vikendu so na parket stopila najmlajša dekleta ekipe U12. Po prikazani odlični igri na celotnem turnirju so imele na zadnjem srečanju z ekipo Velenjskega rudarja obilico smole, saj bi jim že osvojena točka zagotovila prvo mesto na lestvici, a so radomljanke iz dveh hitrih protinapadov po vodstvu z 1:0 prejele dva zadetka in po edinem porazu 1:2 izpadle iz nadaljnega tekmovanja. Vendarle si dekleta zaslužijo vse pohvale za pogumno igro, kar se jim bo vsekakor obrestovalo v prihodnje. Po nastopih najmlajših so se na predkvalifikacijskem turnirju za eno prosto mesto na kvalifikacijskem turnirju pomerile članice (ŽNK Radomlje), katerim pa se žal ni uspelo uvrstiti na kvalifikacijski turnir, kamor so napredovale nogometašice Kalc Vizije iz Ilirske Bistrice.

Zadnji vikend prvega meseca novega leta so na sceno stopile še članice in dekleta U17. V obeh dneh smo imeli v ognju kar štiri ekipe. V članski kategoriji je v soboto ekipa ŽNK Radomlje Rumene osvojila prvo mesto s 100% izkupičkom, ekipa ŽNK Radomlje modre pa je tudi z nekaj smole ampak odličnimi predstavami turnir končala na 5. mestu. Ekipa ŽNK Radomlje rumene si je tako priborila vstopnico na finalni turnir, kjer jih v polfinalu čaka ekipa ŽNK Maribor.

V nedeljo so svoje znanje prikazala tudi dekleta ekip U17. Radomljanke sta ponovno zastopali dve ekipi. Tako kot pri selekciji DU14 je bila za eno ekipo usodna medsebojna tekma. Po zmagi na medsebojnem srečanju je končno 2. mesto osvojila ekipa ŽNK Radomlje modre in si s tem zagotovila nastop v Velenju, kjer jih v polfinalu pričakuje zmagovalna ekipa vzhoda, ŽNK Rudar Škale. ŽNK Radomlje rumene so osvojile končno četrto mesto.

 
 

Naš klub ima tako na finalnem turnirju v Velenju, ki bo potekal v Rdeči dvorani prihodnji vikend, v nedeljo 3.2.2012, svoje predstavnice v kar treh izmed štirih kategorij, DU14, DU17 in Članicah. Vzemimo si športno nedeljo in se odpravimo v Velenje vzpodbujat in navijat za naša dekleta.

Avtor: Uroš Juračič, ŽNK Radomlje

Komentarji uporabnikov
Tagi