Na dveh atletskih podelitvah pet domžalskih nagrajencev

Sredina novembra je prinesla dve podelitvi v atletskih krogih. Najprej so se v Radencih v sklopu trenerskega seminarja 12. novembra delila priznanja 'Naj atlet leta' v okviru Atletske zveze Slovenije, teden dni kasneje so se v Podbrdu srečali najboljši gorski tekači sezone. Obakrat so bili priznana za dosežke v letu 2016 deležni tudi člani Atletskega kluba Domžale.

Ob koncu sezone Atletska zveza Slovenije vsakoletno podeli priznanja najboljšim trem atletom in atletinjam v petih starostnih kategorijah (od pionirjev U16, mlajših in starejših mladincev do mlajših članov ter članov). V anketi predstavnikov atletskih klubov, društev, predstavnikov medijev ter organov atletske zveze je bilo podeljenih preko 70 priznanj, eden izmed njih je šel v roke domžalskemu metalcu Gregorju Šnajderju, ki ga trenira Danilo Emberšič.

Gregor Šnajder je letos postal dvakratni državni prvak v suvanju krogle med starejšimi mladinci – pozimi v dvorani in poleti na prostem, izkazal pa se je tudi z občutno izboljšavo osebnih rekordov. Klubski rekorder v suvanju krogle v kategoriji mlajših in starejših mladincev je letos šest kilogramov težko kroglo sunil 16,60 metra daleč, s čimer je osebni rekord popravil kar za dobra dva metra. Člansko kroglo, težko 7,26 kilograma, je sunil 14,33 metra daleč in le za 27 centimetrov zaostal za klubskim rekordom Jožeta Pirnata iz leta 2000. V anketi atletske zveze Slovenije je zagotovo prepričal tudi z zmago na četveroboju reprezentanc Slovaške, Češke, Madžarske in Slovenije starejših mladincev v madžarskem Miškolcu. Med starejšimi mladinci je bil sicer kot najboljši izglasovan tekač na dolge proge celjskega Kladivarja Jan Kokalj.

Na nehvaležnem četrtem mestu je po anketi med pionirkami U16 ostala Maja Per. Atletinja iz Blagovice se je letos izkazala s srebrom na državnem prvenstvu v krosu ter naslovom slovenske prvakinje na Prvenstvu Slovenije v dolgih tekih in Prvenstvu Slovenije za pionirke U16 na 2000 metrov, na katerem je s časom 6:46,90 izboljšala tudi klubski rekord. Prvič si je izborila tudi nastop v reprezentanci, neporažena pa je bila prav tako na petih tekmah Pokala Slovenije v gorskih tekih. Je pa priznanje prejel njen trener Domen Jarc, ki mu je Zveza atletskih trenerjev Slovenije podelila bronasto trenersko značko za 10 let dela v atletiki.

Maja Per.

Na podelitvi najboljšim gorskih tekačev, ki ga je Podbrdo, letošnji organizator svetovnega prvenstva v gorskih tekih, gostil 18. novembra, pa so pokale za svoje dosežke prejeli Maja Per, Martin Močnik in Pavel Trojer. Maja je ponovila lanski uspeh in postala naj gorska tekačica med pionirkami v kategoriji U16, potem ko je na petih tekmah zabeležila prav toliko zmag. Nepremagljiva je bila na Teku na Čaven, teku Gore 2016, Teku na Ratitovec,Teku na Grintovec ter na Šmarno Goro. Na drugem mestu v Pokalu Slovenije v gorskih tekih je med pionirji U14 pristal Martin Močnik, ki je zabeležil tudi dve posamični zmagi, naskok na sam vrh pa mu je preprečila poškodba kolena. Še kategorijo nižje, med pionirji U12 je v svoji krstni sezoni v gorskih tekih do najniže stopničke in tretjega mesta pritekel Pavel Trojer. Tekač na smučeh se je na tret tekmah zavihtel na oder za zmagovalce. Sezono v gorskih tekih sta sicer s strani Atletskega kluba Domžale zaznamovala še Jakob Mali in Nina Pavlič Hren, oba mladinca, ki sta letos poleti nastopila tudi na evropskem prvenstvu v gorskih tekih v italijanskem Arcu.

Avtor: Domen Jarc
Tagi