Na domžalskem drsališču se je pričela zimska pravljica

Za otroke, mladino in odrasle je v petek, 2. decembra 2016, napočil veliki trenutek. Vsi našteti, ki ste veliki ljubitelji zimskih radosti, čedalje več družin pa si ne more privoščiti smučanja v mondenih smučarskih središčih, se bo razveselila prijetne zimske športne aktivnosti, ki vsako zimsko sezono privabi veliko obiskovalcev. Svoja vrata je namreč odprlo priljubljeno domžalsko drsališče, ki se nahaja v Športnem parku Domžale.

Tudi letošnjo sezono bo še naprej vsak dan na voljo brezplačna rekreacija in sicer ob delavnikih med 15. in 19. uro, vikendi pa med 10. in 19. uro. Letos so v Zavodu za šport in rekreacijo naredili še korak naprej, saj bodo odprli nekaj večernih terminov z bogatim programom in drsalne urice tudi tematsko obarvali.

Led na domžalskem drsališču je prva zarezala mlada perspektivna umetnostna drsalka Mina Švajger, sledil je govor direktorja Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroša Križaniča in župana Občine Domžale Tonija Dragarja, zatem pa so prikazali hokej na ledu mali hokejisti, ki v poletnih mesecih z rolerji trenirajo In line hokej v RTC Lukovica, s plesno točko na drsalkah pa so zaključile male drsalke Zoja Zupančič Prevolšek, Zoja Kramar, Lučka Benedik in Inja Demšar. Po lepem uvodnem programu, ki ga je pripravila Mateja Kegel Kozlevčar, je sledilo odprtje drsališča, ki sta ga odprla župan Toni Dragar in direktor Uroš Križanič. Prvi je slavnostno zadrsal občinski svetnik Peregrin Stegnar, nato pa so se zaslišale tako željene besede: "Drsališče je odprto". In drsališče je bilo predano v uporabo vsem obiskovalcem, ki so v začetku malo bolj plašno, nato pa kar pogumno podrsali po ledu. In kot je dejal Uroš Križanič: "Uživajte v zimski pravljici, da pa ne pride do poškodb, vsi drsaje v nasprotno smer urinih kazalcev". In res je nastal velik krog drsalcev, ki so lepo drsali v krogu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi