Na domžalskem drsališču se je pričela nova sezona drsanja

V Domžalah se je danes točno ob 17. uri pričela drsalna sezona, saj je svoja vrata odprlo priljubljeno domžalsko drsališče, ki bo odprto vse do začetka marca, ko se bo moral led umakniti pomladnim sončnim žarkom. Že takoj po uradnem odprtju  so na ledeno ploskev zadrsali prvi rekreativni drsalci, ki so preverili, če je led še vedno tako mrzel in drseč.

Ste že poiskali in nabrusili svoje drsalke? Če tega še niste storili, potem je čas, da to storite, saj je domžalsko drsališče že odprlo svoja vrata. Drsališče in drsalno sezono sta odprla podžupanja mag. Renata Kosec in Aleš Florjančič iz Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, ki sta oba drsalcem zaželela čim bolj prijetno drsalno sezono. Uvodno prireditev so popestrile tekmovalke iz Kotalkarskega kluba Pirueta in mladi hokejisti iz Prevoj.

Na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale so nam povedali, da bo tako kot vsako leto, drsanje brezplačno za vse, in sicer ob delavnikih med 15.00 in 19.00 uro ter med vikendi, prazniki in šolskimi počitnicami med 10.00 in 19.00 uro. V jutranjih urah bodo na drsališču norčije zganjali otroci vrtcev in osnovnih šol domžalske občine, saj so dopoldanski termini rezervirani za izvedbo športnih dni. V večernih terminih bodo ledeno ploskev zasedli hokejisti, nam rekreativnim drsalcem pa bodo drsalno sezono popestrili tematsko obarvani večeri, obiski dobrih mož, bogat program za najmlajše ter sedaj že tradicionalna razstava “Zimske radosti”.

 

Drsanje bo mogoče do začetka marca, ko se bo led moral umakniti pomladnim sončnim žarkom. Ampak brez skrbi, da takrat nas čaka še mnogo lepih trenutkov na drsalkah, veliko popitih skodelic vroče čokolade in čarobnih trenutkov pod novoletnimi lučmi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi