Na dirkališču Grobnik tokrat oba Jermana

Od 13. do 15. junija 2014, se bo na dirkališču Grobnik na Hrvaškem odvijal tretji dirkaški vikend za pokal Alpe Adria in tudi zelo atraktivno tekmovanje v svetovnem pokalu prikoličarjev ali FIM Sidecar WCh.

Tokrat bomo imeli Domžalčani še poseben razlog, da se odpravimo na to nam najbližje dirkališče, saj smo iz uradnih virov izvedeli, da se bo mlajšemu Marku Jermanu tokrat pridružil tudi njegov brat Igor Jerman, večkratni svetovni prvak v vzdržljivostnem motociklizmu. Tako bosta oba, Igor sicer na nekoliko manj konkurenčni Hondi CBR1000rr in Marko na Kawasakiju ZX10r, poskušala dokazati, da sta na tem dirkališču doma. Marko seveda z dvojno zmago in napadom na rekord proge, ki je v njegovi lasti iz leta 2010, Igor pa ob ugodnih okoliščinah z uvrstitvijo na zmagovalni oder. Ne pozabimo pa tudi na ostale naše predstavnike ki se bodo prav tako borili za najboljša mesta: Matej Kraljič, Berto Camlek, Janez Prosenik in ostali.

V atraktivnem tekmovanju prikoličarjev »FIM Sidecar WCh«, kjer se bodo pomerili dirkači iz celega sveta, pa bomo imeli ravno tako svojega predstavnika in sicer Janeza Remšeta, ki bo z svojim britanskim sovoznikom Jamiejem Biggsom poskusil premagati svetovno smetano.

Adrenalinski spektakel se začne že v petek, 13. junija 2014, s prostimi treningi in kvalifikacijami, dirke pa sledijo v soboto in nedeljo.

Avtor: Aleksander Jovič; Foto: Facebook, Remše Racing
Tagi