Modri iz Doba na Ptuju zajezili Dravo

NK Drava Dakina Ptuj : NK Roltek DOB 1:2 (0:0)

Članska ekipa NK Roltek Dob se je v 4. krogu 2. SNL, na sicer zahtevnem gostovanju pri ptujski Dravi, izkazala in vknjižila vse tri točke. Modri iz Doba so namreč z goloma Mlakarja in Petrica, z 1:2 ugnali trenutno vodilno ekipo prvenstva.

Dobljani, ki so v novo sezono vstopili z občutno prenovljeno zasedbo, so se kot še neporažena ekipa, v 4. krogu 2. SNL, pomerili z letos izjemno ekipo ptujske Drave in jo ugnali z 1:2. Za modre iz Doba sta se med strelce vpisala Matic Mlakar, ki je v 54. minuti zadel za vodstvo 0:1 in Gaber Petric, ki je zadel za povišanje vodstva na 0:2. Edini gol za domače je v 90. minuti z 11-metrovke dosegel Nastja Čeh, in znižal rezultat na 1:2.

Po besedah Nenada Toševskega, trenerja NK Roltek Dob, je prvi polčas tekme minil, kot so načrtovali, fantje pa so tekmo odigrali disciplinirano ter s svojo kvalitetno postavitvijo niso dopustili gostiteljem nobene možnosti: »Zelo sem zadovoljen, saj so se v celoti držali tega, kar smo se dogovorili. V 2. polčasu smo še dodatno dvignil agresivnost, nagrajeni pa smo bili seveda s tem, da smo iz dveh konkretnih priložnosti tudi obakrat dosegli gol. Prodor po boku in predložek s sredine sta bili sijajni potezi, domači pa so ostali brez moči. Drava me sicer ni presenetila, odigrali so dobro in maksimalno korektno tekmo, za kar sem jim hvaležen. Želim jim še naprej srečno, zaradi Nastja Čeha pa jim tudi želim uvrstitev v 1. ligo.« Trenerja Toševskega tudi v naslednjem krogu zanimajo tri točke, ko v Športni park Dob v goste prihaja ekipa iz Ankarana, kar pa o njegovih besedah ne bo lahko, saj je ta ekipa še tudi neporažena.

Čestitke našim “Modrim levom” za super nogometno predstavo v najstarejšem slovenskem mestu

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: Gregor Horvatič (NK Roltek Dob)

 

Komentarji uporabnikov
Tagi