Mobi Igriva košarka po osnovnih šolah v Domžalah in okolici

Šola košarke Helios Domžale je zdaj že dobro sprejeta aktivnost osnovnošolskih otrok v Domžalah in bližnjih krajih. Letos smo pred začetkom treningov v Šoli košarke za naše najmlajše (otroke od 1. do 4. razreda) pripravili tudi animacijski dan v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije. Osnovne šole Domžale, Venclja Perka, Dragomelj, Trzin, Ihan in Jurija Vege Moravče so dobile obisk Žogija in Žogice Koško ter seveda projekta Mobi Igrive košarke.

Vir: KK Helios Domžale (kosarskarski-klub-domzale.si)

Predstavitev mini košarke skozi zabavne štafete, polne razgibanih vaj za spoznavanje osnovnih košarkarskih elementov (vodenja, podaj, meta na koš), je najmlajšim pokazala, da se lahko čistvo vsakdo ukvarja s košarko. Smeha ni manjkalo, še posebej, ko so se po poligonu zapodile učiteljice ali ravnateljice/ravnatelji. Dodajmo, da so si za svoje nastope neredko zaslužili tudi bučen aplavz!

Otroci so uživali v druženju z maskotama Igrive košarke, bratcem in sestrico, Žogijem in Žogico Koško. Poleg druženja so morali trpeti tudi njuno nagajivost na samih poligonih, ki pa nikoli ni škodoželjna. Tudi trenerji, ki smo pomagali pri izvedbi projekta, smo neverjetno uživali med razigranimi mladeniči in mladenkami, ki so se neumorno podali za malo košarkarsko žogico.

Upam, da se zato v čim večjem številu vidimo tudi na treningih Šole košarke, v kolikor želite videti vsaj delček zabave na dnevih Igrive košarke, pa obiščite Facebook stran Šole košarke Helios Domžale in si poglejte številne fotografije, ki so nastale na šolah!

Tagi