Množična udeležba judoistov Judo kluba Komenda na tekmovanju Kagami biraki

V soboto, 15. decembra 2018, so se judoisti Judo kluba Komenda udeležili tekmovanja Kagami biraki, ki ga je organiziral Judo klub Golovec in hkrati obeležil 40. let svojega delovanja. Na 15. otroškem judo turnirju za najmlajše Kagami biraki, ki je potekal pod sloganom »Judo je več kot le šport«, je nastopilo 234 tekmovalcev iz enajstih klubov iz Slovenije in Bosne in Hercegovine.

Uradnega odprtja 15. Kagami birakija in obeležitev 40. obletnice delovanja kluba so se udeležili tudi visoki gosti: veleposlanik Japonske v Sloveniji, Nj. Eksc. Masaharu Yoshida, predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič ter podžupan MOL Dejan Crnek.

Udeležba Judo kluba Komenda ter podružnice iz Litije je bila množična, saj je tekmovalo kar 31 naših članov. Tekmovalce je obiskal in obdaril tudi Dedek Mraz. Skupno so Komendčani osvojili 9 zlatih, 9 srebrnih in 13 bronastih kolajn. Najprej so v sumo borbah tekmovali vrtčevski otroci ter 1. razredi, potem pa so se v judo borbah pomerili otroci do 7.razreda.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo, zasluge pa gredo tudi trenerjem, ki otroke pripravljajo na treningih ter z navodili usmerjajo na tekmovanju.

Avtor: Katarina Kumer

Tagi