Mlajši plavalci na zimskem državnem prvenstvu osvajali lovorike

Za plavalci Plavalnega kluba Kamnik, kjer trenirajo tudi otroci iz Domžalske občine, je izjemen vikend, saj so tudi mlajši člani v velikem slogu zaključili zimsko sezono. Od 7. do 9. februarja 2020 je v bazenu Kranj potekalo zimsko Moštveno in posamično prvenstvo Slovenije za dečke in deklice ter mlajše dečke in deklice v 25-metrskih bazenih.

Šest plavalcev v kategoriji mlajših dečkov in deklic ter osem plavalcev v kategoriji dečkov in deklic se je borilo za najvišja mesta in izboljšanje osebnih rezultatov. To jim je izvrstno uspelo, saj so osvojili kar 15 kolajn, med njimi 4 naslove državnih prvakov in eno štafetno kolajno, med mlajšimi letniki pa 8 diplom. Čeprav so bili med manjšimi ekipami, so kamniškemu klubu v ekipnem točkovanju med 25 klubi priborili 7. mesto v kategoriji dečkov in deklic ter 11. mesto v kategoriji mlajših dečkov in deklic.

Na zmagovalni oder so stopili:

  • v kategoriji mlajših dečkov in deklic:

Domžalčan Rok Vejnovič: naslov državnega prvaka na 100 m in 200 m hrbtno, 2. mesto na 200 m in 400 m prosto ter 100 m mešano in 3. mesto na 50 m hrbtno.

  • v kategoriji dečkov in deklic:

Iza Videc: naslov državne prvakinje na 50 m hrbtno, 2. mesto 100 m in 200 m hrbtno ter 50 m delfin,
Nik Peterlin: naslov državnega prvaka na 1500 m prosto, 3. mesto 400 m prosto in 200 m hrbtno,
Domžalčan Jaka Varga: 3. mesto 400 m mešano.

Na tretjo stopničko je stopila tudi moška štafeta 4 x 200 m prosto, v postavi: Nik Peterlin, Jaka Varga, Marko Gabriel Končar in Tevž Štupar.

Diplome v mlajšem letniku so prejeli:

  • v kategoriji mlajših dečkov in deklic:

Taja Klemen: 1. mesto 100 m hrbtno, 2. mesto 100 m prosto in 3. mesto 400 m prosto.

  • v kategoriji dečkov in deklic:

Marko Gabriel Končar: 2. mesto 50 m in 400 m prosto, 3. mesto 100 m in 200 m prosto,
Ivana Lukan: 3. mesto 50 m prsno.

Plavalci Plavalnega kluba Kamnik so bili v kategoriji dečkov in deklic zelo uspešni tudi pri finalnih nastopih, saj so se uvrstili kar v 24 final. Vsi pa so se za najboljše rezultate uspešno borili tudi pri štafetnih nastopih.

Starši in vsi ljubitelji plavanja smo ponosni, ker lahko v zadnjem obdobju spremljamo razcvet kmaniškega plavanja, ki mu botruje dobro in strokovno delo naših odličnih trenerjev: Mihe Potočnika, Emila Tahirovića in Lare Seretin, kar potrjujejo izjemni rezultati na vseh tekmovanjih. Ti rezultati napovedujejo nadaljevanje zmagovalne zgodbe kamniškega plavanja. Kot pravi klubski slogan: »Ujemi val do zmage«!

Vsem iskrene čestitke za odlične dosežke!

Avtor: Helena Končar; Foto: Plavalni klub Kamnik

Tagi