Mlajši in starejši badmintonisti BK Mengeš na stopničkah v Celju

V soboto, 19. oktobra 2019, je v Celju potekal drugi badminton turnir lige Li-Ning. Tokrat so na njem sodelovali tudi mlajši člani Badminton kluba Mengeš in dokazali, da so odlični igralci badmintona.

Na prvi Mladinski turnir Li-Ning, ki so ga po treh letih ponovno organizirali v Celju, je bilo prijavljenih 20 mlajših badmintonistov. Člani badminton klubov Mengeš, Celje, Zagorska dolina in Pišece so igrali v treh kategorijah, in sicer posamezno U-12, U-14 in U-16. Mengeško ekipo so sestavljali: Filip Tomazin, Vid Tomazin, Tim Bregar, Nejc Šinkovec, Naja Sheika, Liza Volčini in Lara Melloni.

Zaradi premalo prijav deklet v posameznih kategorijah, so igrale v konkurenci skupaj s fanti in imele zato še težjo nalogo – vse si zaslužijo posebno pohvalo. Skupinski del so igrali po sistemu Round robin en set do 21 točk. Prva dva v skupini sta se uvrstila naprej v polfinale.

Otroci, člani Badminton kluba Mengeš, so dosegli super rezultate. V kategoriji U-12 je zmagal Tim Bregar, srebro je osvojil Vid Tomazin, Filip Tomazin je bil četrti. V kategoriji U-14 so otroci osvojili dve medalji, 2. mesto Nejc Šinkovec3. mesto Liza Volčini, na 5. mestu je bila Naja Sheika. V kategoriji U-16 je bila Lara Melloni med samimi fanti odlična četrta in z malo sreče bi lahko osvojila tudi medaljo.

Takoj za mladinskim turnirjem je sledil še turnir Li-Ning za starejše člane, na katerem je bilo 65 igralcev, ki so se pomerili v mešanih dvojicah (XDA, XDB), ženskih dvojicah (WD) in moških parih (MDA, MDB) ter posamezno (MSA, MSB, MSC). Tudi starejši člani BK Mengeš niso ostali brez medalj. 1. mesto v najmočnejši kategoriji moških parov (MDA) sta si priborila Uroš Bregar in Igor Tomazin (oba BK Mengeš), 2. mesto v moških parih (MDB) pa sta osvojila Jure Šinkovec (BK Mengeš) in Jure Roblek.

V kategoriji mešanih parov (XDB) sta 2. mesto osvojila Uroš Bregar (BK Mengeš) in Katja Mikulin, Helena Šinkovec (BK Mengeš) in Irena Burgar sta bili drugi med ženskimi pari (WD).

Hvala vsem članom za udeležbo na turnirju. Izkazalo se je, da smo v Mengšu odlični igralci badmintona, saj smo skupaj domov prinesli kar 9 medalj. Se že veselimo naslednjega skupnega turnirja mladine in starejših članov.

Besedilo in foto: Uroš Bregar, trener BK Mengeš

Tagi