Mladinke ŽKK Domžale srebrne v Poreču

Naš klub se je drugič udeležil mednarodnega božičnega turnirja V Poreču. Tokrat prvič v kategoriji U19. Na turnirju je sodelovalo več kot 2.100 deklet in fantov.

Na pot se je, pod vodstvom trenerja Vlada Velikonje, odpravila precej pomlajena ekipa v sestavi: Maja Grintal, Sara Valenčak, Petra Kohek, Eva Stefanoski, Blažka Hribar, Lejla Rošić, Katja Kač,Tamara Grabovica, Pavla Zabret, Nika Prelesnik, Klavdija Žibert, Zarja Dremel in Manca Rakun. V naši kategoriji je bilo šest ekip in sicer Ježica iz Ljubljane (zmagovalke turnirja) iz Italije Ponzano Basket, Giant Basket Marghera (tretje mesto), Basket Tricolore ter ALPS iz Francije.

Rezultati naših tekem:

  • BASKET TRICOLORE – DOMŽALE 36:54
  • DOMŽALE – PONZANO BASKET 45:28
  • DOMŽALE – ALPS 50:33
  • JEŽICA – DOMŽALE 58:26
  • GIANTS BASKET MARGHERA – DOMŽALE 29:34

V tekmi, ki je teoretično odločala o prvem mestu, so naša dekleta po treh zaporednih zmagah prvič klonile. Ježičanke so zasluženo slavile, predvsem po tem, ko so v naši ekipi dobile več priložnosti mlajše. A za nas je bila vendarle bolj odločilna zadnja tekma, saj bi nam poraz proti Italijankam, kljub zmagi nad Ježico lahko prinesel celo tretje mesto. Glede na prikazano smo lahko zelo zadovoljni. Dekleta so si iz tekme v tekmo pridobivala veliko novih izkušenj, saj so bile tekme izredno borbene. A te izkušnje so za igralke neprecenljive. Namestitev in predvsem hrana sta bili dobri, pa tudi svežega morskega zraka smo se nadihali. Domov smo se vrnili s srebrnimi medaljami, pokalom in pozitivnimi izkušnjami.

Avtor: ŽKK Domžale; Foto: ŽKK Domžale
Tagi