Mladinke Calcit Volleyja državne prvakinje

Že v lanski sezoni so se mladinke Calcit Volleyja odkrito spogledovale z naslovom državnih prvakinj, vendar so v finalu morale priznati premoč Novi KBM Braniku. Letos so na zaključnem turnirju v Novi Gorici v polfinalu premagale prav Mariborčanke z 2:0 (21, 15), v finalu pa so s 3:1 (15, -22, 16, 17) nadigrale še domači GEN-I Volley in prišle do zasluženega prvega mesta, saj v sezoni niso izgubile niti ene tekme.

Kamniške mladinke so že na območnem prvenstvu najavile, da bodo tudi v letošnji sezoni skušale priti do zadnje stopničke državnega prvenstva. Na Jesenicah so na območnem prvenstvu brez izgubljenega niza premagale domačinke turnirja in Logatec. Tudi na turnirju osmine finala v Žirovnici so po zmagi nad domačinkami v tekmi za prvo mesto spet premagale Logatčanke, v četrtfinalu pa so v Ljubljani premagale tako Krim I kot Gimnazijo Šiško. Na prvo težavo so naletele šele na polfinalnem turnirju v Šempetru, ko so oddale tudi svoj edini niz na poti do zaključnega turnirja. V prvi tekmi turnirja jim ga je odvzel GEN-I Volley, vendar navkljub temu zmaga varovank Aljoše Jemca ni bila vprašljiva, saj so tie-break dobile s 15:7, z 2:0 pa so nato premagale še Šempetranke.

Svoj zmagoviti pohod so Kamničanke nadaljevale tudi na zaključnem turnirju v Novi Gorici. V polfinalu so imele proti branilkam naslova nekaj več težav le v prvem nizu, ko pa so se razigrale, so bile Mariborčanke nemočne v drugem nizu. Veliko bolj izenačen je bil drugi polfinalni obračun med kranjskim Triglavom in Novogoričankami, z 2:0 (24, 20) pa so se na koncu zmage veselile domače odbojkarice. V tekmi za tretje mesto je Nova KBM Branik z 2:1 (-16, 13, 12), v velikem finalu pa je bilo z izjemo drugega niza, spet vse v znamenju mladink Calcit Volleyja.

Že v prvem nizu so Kamničanke prevladovale v vseh elementih igre, v drugem so »padle« na sprejemu, posledično tudi v napadu, toda po izgubljenem nizu so kamniške odbojkarice, ki večinoma igrajo v 1B. DOL, medtem ko sta Eva Zatković in Manja Jerala članici prve kamniške članske ekipe, potrdile svojo premoč v letošnji sezoni. Za prvi naslov mladinskih državnih prvakinj Calcit Volleyja.

Mladinke Calcit Volleyja državne prvakinje.

»Čestitke dekletom, turnir so odigrale za čisto desetko. Še posebej težka s psihološkega vidika je bila tekma proti Novi KBM Braniku, saj gre za tradicionalno za našega največjega tekmeca. Tudi Novogoričanke so se pred domačimi navijači izkazale za zelo nevarne nasprotnice. Veseli me, da so dekleta obe tekmi odigrale maksimalno osredotočeno in brez strahu. Pohvaliti gre prav vse, danes smo imeli v igrišču praktično na vseh položajih razigrano igralko. Ta rezultat je nagrada dekletom za potrpežljivost in garanje na treningu, obenem pa spodbuda za prihodnje mesece, ko nas čaka še veliko dela,« je po osvojenem naslovu dejal Aljoša Jemec, trener mladink Calcit Volleyja.

Naslov mladinskih državnih prvakinj so za Calcit Volley osvojile: Eva Zatković, Manja Jerala, Lana Žužek, Naja Boisa, Živa Javornik, Anja Zorman, Zala Špoljarič (L), Veronika Povh, Tina Topič, Milla Andrejič, Zala Krašovec, Tara Gojak, Noemi Žvegla, Maja Ifko, Nika Kraševec. Trener: Aljoša Jemec, pomočnica trenerja: Tjaša Gadža.

Kamniški mladinci sedmi v Sloveniji

Letošnjo sezono so z zmago končali tudi mladinci Calcit Volleyja, ki so na turnirju za končno peto mesto v Podbočju v prvi tekmi sicer izgubili s Panvito Pomgradom z 1:2, zato pa so v tekmi za sedmo mesto z 2:1 premagali SIP Šempeter. Petega mesta so se veselili Sobočani, ki so bili boljši od Kostanjevice na Krki.

Z eno najmlajših ekip v mladinskem državnem prvenstvu se je Calcit Volley prebil do polfinalnega turnirja, na katerem pa so izgubil proti domači ekipi Pr’ Kopač Brezovica in v prvi tekmi repasaža še proti SIP Šempetru. Kamničani so obe tekmi izgubili z 1:2, brez nastop na finalnem turnirju pa so ostali tudi Šempetrani, ki so morali priznati premoč Brezovčanov, ki so v finalu državnega prvenstva v Kranju po hudem boju izgubili proti Fužinar SijMetalu z 2:3.

Mladinci Calcit Volleyja sedmi v Sloveniji.

Varovanci Gašperja Ribiča so na zadnjem letošnjem turnirju v Podbočju naskakovali končno peto mesto, podobno kot na polfinalnem turnirju pa je bil zanje usoden tie-break, v katerem so bili boljši Sobočani. Dobro formo so soboški mladinci potrdili v tekmi za končno peto mesto, saj so brez izgubljenega niza premagali domačine turnirja. Veliko bolj napeta je bila tekma za sedmo mesto, v njej pa je bil tie-break končno srečen tudi za Kamničanke, ki so v postavi Ambrož Poljanšek, Rok Podbregar, Marko Medved, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Žiga Koncilija, Nik Drnovšek, Urban Blaževič, Luka Blaževič in Gregor Frece osvojili končno sedmo mesto.

»Glede na to, da bodo prihodnje leto še vsi igralci mladinci, kar nekaj med njimi pa je tudi še kadetov, smo s končnim sedmim mestom lahko zadovoljni. Videli smo, da ne zaostajamo veliko za najboljšimi ekipami v Sloveniji, prihodnje leto bo za nas nova priložnost za kakšen bolj odmeven rezultat,« je po turnirju v Podbočju dejal Gašper Ribič, trener mladincev Calcit Volleyja.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Calcit Volley

 

Tagi