Mladinci in kadeti NK Domžale državni prvaki Slovenije

Selekcija do 19 let Nogometnega kluba Domžale je tekmo pred koncem sezone ubranila naslov državnega prvaka. Varovanci Darka Birjukova so drugi mladinski naslov v klubski zgodovini potrdili že pred tekmo 29. kola proti Šampionu, saj je Gorica na Bonifiki premagala drugi Koper, ki je tako ostal brez možnosti, da na vrhu ulovi Domžalčane. Naslova državnega prvaka se veseli tudi selekcija do 17 let, ki je na glavnem stadionu Športnega parka Domžale s kar 6:2 premagala Šampion. S tem si je na lestvici priigrala štiri točke prednosti pred Krškim, ki je z 1:2 izgubil na gostovanju v Veržeju. 

Varovanci Dejana Dončića so začeli odločno in že v prvem polčasu razrešili vprašanje zmagovalca. Z dvema goloma najboljšega strelca Anisa Jašaragića in zadetkom trenutno najbolj vročega nogometaša Simona Gregorina so se na odmor odpravili s tremi goli prednosti. Tudi v drugem polčasu so rumeni zadeli prvi. Uspešen je bil Maj Rorić. Gostje so znižali na 1:4, a je za domače že v naslednjem napadu zadel Marsel Stare. Isti igralec je povišal na 6:1, končni izid pa so pet minut pred koncem z drugim golom na tekmi postavili gostje. Domžalčani so z 20. zmago v sezoni osvojili tretji kadetski naslov prvaka v zgodovini kluba.

Domžalčani so povedli že v 8. minuti po imenitni akciji Žana Žužka, ki je prodrl po desni strani. Poslal je predložek na prvo vratnico, kjer je Gaber Petric z mojstrskim strelom z glavo neubranljivo zadel levi zgornji kot gostujočih vrat. Isti igralec je imel lepo priložnost znova v 24. minuti. Po imenitni podajo Matije Roma z desne strani je na drugi vratnici s petih metrov meril previsoko. Gostje so prvič zapretili v 34. minuti, ko je s prostega strela z 20 metrov mimo leve vratnice streljal Rok Romih. Domžalčani so imeli pri pripravi akciji kar nekaj težav z obrambno naravnanimi gosti. V 38. minuti se je za strel z razdalje odločil Rom in presenetil vratarja Lana Vunderla ter podvojil vodstvo na 2:0. Do odmora se izid ni več spreminjal.

Že v tretji minuti drugega polčasa je v mreži Šampiona končala tretja žoga. Po predložku Kristjana Sredojevića je pred vrati Petric žogo prepustil Marcelu Kenetu, ki mu z devetih metrov ni bilo težko premagati gostujočega vratarja. Nemudoma po zadetku so zapretili tudi gostje. Po podaji s prostega strela je Ilijaz Krantić z glavo streljal za las čez vrata Jakoba Ambrožiča, ki je med odmorom v vratih zamenjal Anžeta Malnarja. Po številnih zamenjavah so Domžalčani nadaljevali z napadi. Dvakrat je atraktivno poizkušal Mark Vale, a žoga ni hotela v mrežo. V 64. minuti je bil izid že 4:0. Jan Repas je na desni strani v ogenj poslal Petrica, ki je z odličnim predložek pred vrati našel osamljenega Žužka. Ta je z desetih metrov z glavo žogo ''zabil'' v levi kot gostujočih vrat. V 67. minuti so Domžalčani ostali z igralcem manj na igrišču. Zaradi prekrška nad Timom Ferležem v kazenskem prostoru Domžal, je neposredni rdeči karton prejel Tadej Tadić. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Nermin Haljeta, ki je znižal zaostanek svoje ekipe na 1:4. Isti igralec je v 84. minuti sam krenil proti vratom Domžal, a se je z izjemno obrambo izkazal vratar Ambrožič in ohranil tri gole prednosti svoje ekipe. 

Tekma se je končala z izidom 4:2 in rumeni so lahko začeli slaviti drugi zaporedni naslov mladinskega državnega prvaka, tretji naslov kadetskega državnega prvaka in drugi naslov prvaka na skupni lestvici mladincev in kadetov, ki prinaša drugo uvrstitev Domžal v mladinsko Ligo prvakov!

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)
Tagi