Mladi rod Težkoatletskega kluba Domžale uspešen na državnem prvenstvu!

V prostorih KDU Olimpije iz Ljubljane je potekalo državno prvenstvo za kadete, mladince in študente v olimpijskem dviganju uteži. Tekmovanja se je udeležilo lepo število tekmovalk in tekmovalcev, med njimi pa ni manjkalo niti dvigovalcev iz TAK Domžale. Po nedavni osvojitvi naslova ekipnih državnih prvakov med člani, se je tokrat pokazalo, da v Težkoatletskem klubu Domžale velik poudarek namenjajo tudi mlajši generaciji.

Za TAK Domžale je med študenti nastopil Blaž Peterka, ki je v svoji kategoriji osvojil naslov državnega prvaka. Z rezultatom 100 kg v potegu in 125 kg v sunku, je s tem popravil tudi osebne rekorde. Med študenti je Tim Mušič v svoji kategoriji ravno tako osvojil naslov državnega prvaka z izvrstnim rezultatom 105 kg v potegu in 128 kg v sunku.

Naslov državnega prvaka sta osvojila tudi Jaka Žagar med mladinci (102 kg + 133 kg) in Rok Orešek med najmlajšimi kadeti (75 kg + 80 kg), s čimer je popravil osebni rekord v potegu in prvič presegel mejo 200 sinclair točk! Naslova državnih podprvakov pa sta se med kadeti veselila Blaž Kozjek (63 kg+ 70 kg) in Aleks Prašnikar (47 kg+ 66 kg), ki je v sunku izboljšal osebni rekord. Skupna bera medalj je torej obsegala 4 zlate in 2 srebrni medalji.

Jaka Žagar.

Blaž Peterka, ki je prvič osvojil naslov državnega prvaka je po tekmi povedal: »V zadnjih mesecih sem se intenzivno pripravljal na tekmovanje. Treniral sem po programu našega trenerja Anžeta Kosmača, skupaj sva načrtovala, da bi na tej tekmi dosegel okroglih 100 kg v potegu. Zelo sem vesel, da mi je uspelo. Anže mi je pred tekmo dejal, da v kolikor bom popravil osebne rekorde bom postal državni prvak, ni se motil.«

Blaž Peterka.

Veliko zadovoljstvo je izžareval tudi Tim Mušič, ki je pred dvema tednoma s člansko ekipo postal ekipni državni prvak: »Za tekmo sem precej hujšal, da sem lahko dvigal v kategoriji do 81 kg, malo mi je zmanjkalo na 110 kg v potegu, tudi 140 kg sunka ni bilo daleč. Sem pa zelo zadovoljen, da sem v zadnjem času zelo suveren na 105 kg v potegu. Anže mi je že pripravil nov program treninga, ki ga je poimenoval zelo povedno »Tim počep«. Poleti bodo noge zelo trpele, jeseni pa bom verjetno moral zamenjati številko hlač«.

Tim Mušič.

Anže Kosmač najboljši dvigovalec uteži v Sloveniji, ki ostalim članom TAK Domžale predpisuje programe treningov je imel tokrat precej zahtevno delo: »Zaradi omejitev zbiranja na 50 oseb, sem edini iz kluba lahko spremljal tekmovalce. Predvsem je težavno napovedovati teže in spremljati, kje je z rezultati konkurenca. Na tekmi sem prehodil več kot 15000 korakov. Pohvale si zaslužijo prav vsi, saj so v zadnjem času so izvajali težke treninge, ki pa so jih dosledno izvršili. Rezultat je temu seveda primeren. To je bila zadnja tekma pred poletnim premorom, ki pa bo premor samo v tekmovalnem smislu. Poletje bo predvsem priložnost za trening baze, to je počepov, vlečenj skratka krepitev bazične moči«.

Več o Težkoatletskem klubu Domžale si lahko ogledate na njihovi spletni strani, spremljate pa jih lahko tudi preko njihove Facebook strani in Instagrama.

Avtor: V.O.; Foto: TAK Domžale

 

Tagi