Mladi judoisti Judo kluba Komenda z odprtega državnega prvenstva odnesli kar 12 kolajn

V nedeljo, 15. aprila 2018, se je na Ptuju odvijalo Odprto državno prvenstvo za mlajše cicibane/ke U8 in cicibane/ke U10. Tekmovanja se je udeležilo kar 21 tekmovalcev Judo kluba Komenda, ki so se na tekmovanju borili odlično. Dvanajstim judoistom je uspelo stopiti na stopničke in se zabeležiti men najboljše slovenske judoiste mlajših starostnih kategorij.

Državni prvaka sta v kategoriji U8 postala Trzinčan Oskar Dolenšek in Komendčan Matic Levec. Oba letos trenirata prvo leto in je to gotovo pokazatelj njunega truda in dobrega dela trenerjev ter motivacija za naprej. Med mlajšimi cicibani si je naslov podprvaka priboril Litijan Nikola Stjepanović, in med starejšimi cicibani Komendčan Vitja Rebec. 3. mesto so osvojili  Karim Veinhandl, Nik Levec, Leon Adrović, Naja Pavli. Tomaž Klemenc, Manca Kastelic in Zoja Pahor (vsi U10) ter David Kuhar (U8).

Dan prej je za Pokal Ptuja v kategoriji mlajših deklic U12 tekmovala tudi Haya Veinhandl Obaid, ki je med izkušenimi tekmovalkami iz Slovenije, Romunije in Hrvaške osvojila 3. mesto.

Avtor: Katarina Kumer

Tagi