Mladi in šport v Kamniku

Naj športnik Kamnika za leto 2023

V Domu kulture Kamniku so v torek, 27. februarja 2024, v organizaciji Zavoda za turizem in šport Kamnik podelili priznanja za športne dosežke v letu 2023, štiri priznanja za delo v športu in eno zlato plaketo Občine Kamnik za delo v športu. Naj športnica Kamnika je letos atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek, naj športnik Kamnika je ponovno biatlonec Lovro Planko, naj ekipa pa so članice Odbojkarskega kluba Kamnik. Priznanja za delo v športu so letos prejeli Vladimir Vučko, Jože Arko, Matej Zupanc in Miro Kregar, zlato plaketo Občine Kamnik za 50 let tekmovalnega, organizacijskega in prostovoljnega dela v športu pa je zasluženo prejel Zvonko Kemperl.

Organizatorji prireditve so se odločili, da bo na prireditvi vsako leto predstavljen en kamniški šport, ki je zaradi zavidljivih uspehov v drugih kategorijah kamniških športov, morda nehote postavljen v ozadje, pa vendar se mladi športniki v teh manj poznanih kategorijah športov ponašajo z zelo lepimi športnimi dosežki. Zato je bil letos predstavljeno sabljanje v Kamniku, saj so mladi sabljači preko kluba ŠD Aktiv Kamnik posegali tudi že po zlati medalji, ki ga je Sloveniji in Kamniku prinesla nepremagljiva mlada sabljačica Meta Mali v evropskem merilu tekmovanj (Dunaj, Barbasseti turnir, november 2023) in bronu Meti Mali na evropskem pokalu (Brn, november 2023).

Zbrane športnice in športnike ter športne delavce je v Domu kulture Kamnik najprej pozdravil Luka Svetec, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport Kamnik. » Spoštovane športnice in športniki, cenjeni gostje, dragi prijatelji športa, kot predstavnik Zavoda za turizem in šport Kamnik, mi je v veliko čast, da vas lahko nagovorim na slovesnosti, kjer praznujemo športne dosežke in prizadevanja naših športnikov v letu 2023. V tem letu smo bili priča izjemnim uspehom, ki so jih dosegli naši športniki in športnice, od najmlajših do veteranov, v različnih disciplinah, kar dokazuje bogato in raznoliko športno udejstvovanje v naši občini.

Leto 2023 je bilo za nas posebno tudi zaradi nepredvidenih izzivov, ki so nas doleteli. Poplave, ki so prizadele našo občino, so bile preizkušnja za celotno skupnost, vendar so pokazale tudi našo moč, povezanost in solidarnost. Športni objekti, kot so letni bazen in nogometno igrišče Virtus, so utrpeli škodo, a z neprecenljivo pomočjo prostovoljcev iz vrst kamniških športnih klubov smo uspeli hitro sanirati posledice. Ta angažiranost in pripravljenost pomagati sta dokaz, da šport v Kamniku ni le tekmovanje, ampak tudi skupnost, ki stoji skupaj v dobrem in slabem.

Vsem klubom in posameznikom, ki ste prispevali svoj čas, trud in energijo za pomoč pri obnovi, se iskreno zahvaljujem. Vaša dejanja so pravi dokaz športnega duha, ki presega meje igrišč in bazenov ter poudarja pomen skupnosti in medsebojne podpore.

Letošnji nagrajenci priznanj v športu za leto 2023 so nas navdušili s svojimi izjemnimi dosežki na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih. Njihove zgodbe so zgodbe o vztrajnosti, zagnanosti in strasti do športa. Od namiznega tenisa, šaha, kolesarstva, plavanja, kegljanja, atletike, plesa, juda, vaterpola, lokostrelstva, gorskega teka, triatlona, biatlona, do odbojke in še mnogih drugih disciplin, naši športniki in športnice dokazujejo, da je Kamnik pravo športno srce.

Posebno zahvalo želim izreči tudi vsem trenerjem, mentorjem, staršem in podpornikom, ki s svojo predanostjo, podporo in vzpodbudo omogočajo našim športnikom, da dosežejo svoj polni potencial. Vaš trud in požrtvovalnost sta ključna za uspehe, ki jih skupaj praznujemo.

Kot skupnost smo močnejši, ko delujemo skupaj, in šport je tisti, ki nas povezuje, uči sodelovanja, vztrajnosti in spoštovanja. Naj bo leto 2024 polno novih športnih uspehov, osebnega napredka in skupnih zmag. Hvala vam, da s svojimi dosežki prispevate k bogati športni dediščini Kamnika in da skupaj pišemo zgodbo o uspehu, ki bo navdihnila prihodnje generacije.

Želim vam še veliko športnih uspehov in osebnega zadovoljstva tudi v letošnjem letu. Naj se športni duh Kamnika širi še naprej in naj nas povezuje v prizadevanjih za boljšo prihodnost. Hvala,« je povedal Svetec.

Nato je prisotne pozdravila podžupanja občine Kamnik, Romana Učakar, ki je v nagovoru prisotnim dejala: «Spoštovane športne navdušenke in navdušenci, cenjene članice in člani športnih društev, spoštovani gostje in vsi podporniki športa v Občini Kamnik, danes smo ponosno združeni v ljubezni do športa, z željo po odličnosti in povezanosti v naši eni in edini občini. Zbrali smo se, da bi nagradili izjemne dosežke kamniških športnikov, ki kljub izzivom in pomanjkanju ustreznih pogojev za trening vztrajate in dosegate izjemne rezultate, nekateri celo na mednarodni ravni. To je pravi dokaz, kako šport lahko združuje ljudi in presega meje lokalnega.

Težko si predstavljamo, koliko truda, predanosti, odrekanja, volje in naporov je vloženega, da lahko nato vsi skupaj uživamo v vrhunskih rezultatih. Vi ste resnični zgled in navdih za vse generacije, zato vas spodbujam, da še naprej sledite svojim ciljem, a hkrati ohranite zdrav odnos do športa.

Zavedamo se, da se mnogi kamniški športniki soočate s pomanjkljivimi pogoji za trening, še posebej tisti, ki delujete v dvoranah in bazenu. Na Občini se trudimo nadomestiti zamujeno in izboljšati infrastrukturo. Čeprav je bilo narejenega že veliko, nas ogromno dela še čaka. A verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. Korak za korakom.

V preteklem letu smo pridobili razsvetljavo na igrišču Virtus, prenovili igrišči na Vrhpolju in pri podružnični šoli Gozd, pridobili gradbeno dovoljenje za izgradnjo pump tracka. V tem letu načrtujemo postavitev montažnih tribun na Virtusu, obnovo trim steze na Zapricah razsvetljavo na igrišču Vrhpolje in pump track. Te naložbe kažejo na našo zavezanost k izboljšanju infrastrukture za šport in rekreacijo, prinašajo pa tudi nove možnosti za športno udejstvovanje. Občina Kamnik v namen športnih programov namenja dober milijon sredstev.

Zavedamo se tudi, da denarja v športu nikoli ni dovolj, zato se iskreno zahvaljujem vsem sponzorjem, staršem, donatorjem in prostovoljcem, ki omogočate delovanje športnih klubov. Brez vaše podpore bi bilo težko vzgajati nove generacije športnikov in zagotoviti obstoj klubov.

Lansko poletje sta neurje in poplave prinesla dodatne izzive in škodo. Zato bi se želela zahvaliti vsem, ki ste stopili skupaj v težkih trenutkih in pripomogli k obnovi poškodovanih športnih objektov. Hvala Daretu Homarju in ekipi za ekspresno organizacijo akcije pri pospravljanju bazena ter Matjažu Jugu in Luki Svetcu, ki sta s pomočjo podjetja HSE pomagala pri očiščenju nogometnega igrišča Virtus.

Hvaležna sem tudi Zavodu za turizem in šport Kamnik, ki se trudi zagotoviti podporo društvom in korektno sodelovanje med občino, zavodom in Športno zvezo Kamnik. Delo, ki ga opravljate, je izjemno pomembno za uspešnost športnih dejavnosti v našem mestu, in veseli smo, da imamo tako predanega partnerja v podpori športu.

Ob koncu želim spodbuditi vse prisotne, da ohranimo navdušenje in ljubezen do športa ter se še naprej zavzemamo za boljše pogoje za naše športnike. Skupaj lahko naredimo velike stvari in gradimo športno občino, ki bo še naprej ponosna na svoje dosežke. Čestitke vsem nagrajencem in lep večer.»

Prejemnika najvišjih občinskih priznaj v športu za Naj-športnico leta 2023 Maruša Mišmaš Zrimšek in za Naj-športnika leta 2023 Lovro Planko sta se toplo zahvalila za prejeta priznanja. Planko se je javil preko simpatičnega videa s prizorišča svetovnega pokala v Oslu, kjer je izrazil svojo zahvalo in veselje za najvišje občinsko priznanje v športu in povedal, da mu je to dodaten dokaz, da se vsako leto nadgrajuje in izboljšuje.

Maruša Mišmaš Zrimšek je priznanje prevzela na odru in delila svoje vtise in zahvalo. Vedno prijazno hudomušni Tomaž Okorn jo je simpatično izzval, če bo na olimpijskih igrah v Parizu zadovoljna s šestim mestom, pa mu je odgovorila, da ima malce višje cilje. V šali ji je Okorn zagotovil, da če v Parizu kot prva Kamničanka osvoji olimpijsko medaljo, bo župan Kamnika v občinski grb namesto Kamniške Veronike dal kar njeno podobo.

V imenu kamniške naj ekipe članic Odbojkarskega kluba Calcit Volley Kamnik je priznanje prevzela kapetanka ekipe Andjelka Radišković, v imenu celotne ekipe pa se je iskrena zahvalila Maša Pucelj.

Ob zaključku prireditve je svoje vtise delil tudi glavni in odgovorni organizator prireditve Franci Kramar – Cico, ki je na Zavodu za turizem in šport vodja športa že deset let. Na prireditvi mu je celotna dvorana zbranih športnic in športnikov zapela rojstnodnevno čestitko, saj je v letu 2023 praznoval 50 let. Tomaž Okorn se mu je v imenu vseh zahvalil za predano in požrtvovalno delovanje v kamniškem športu. Kramar se je vidno ganjen zahvalil: »Iskrena hvala za to presenečenje. Iz srca pa čestitam vsem prejemnicam in prejemnikom občinskih priznanj za dosežke v športu in seveda vsem kamniškim športnicam in športnikom, ki danes na tem odru niste stali, a je vsak vaš športni uspeh pokazatelj vašega vsakdanjega truda in odrekanja. Hvaležen sem Občini Kamnik, ki podpira to prireditev in omogoča podelitev res velikega števila nagrad mladim kamniškim športnicam in športnikom, ki jim prejeta priznanja veliko pomenijo in prav gotovo na nek način zaznamujejo njihovo športno kariero in so kot gradnik njihove nadaljnje športne poti.

Še posebno pa me veseli, da je letos prvič podeljenih večje število nagrad za delo v športu – kar štiri priznanja za delo v športu in še ena zlata plaketa Občine Kamnik za delo v športu. To je letos posebnost in želim poudariti, da so prejemniki teh priznanj ljudje s športno dušo in plemenitim srcem, saj je njihovo delo javnosti največkrat nepoznano in ni nagrajeno, hkrati pa brez njih ne bi bilo vrhunskih rezultatov naših mladih športnic in športnikov. Zato jim ob tej priliki izrekam globoko spoštovanje in srčno zahvalo za njihovo popolno predanost športu in mladim. Hvala.«

Na prireditvi, ki jo je – že tradicionalno – povezoval Tomaž Okorn, je bilo podeljenih 67 priznanj, ki jih je komisija izbrala izmed 99 predlaganih športnikov in športnic.  S svojim nastopom pa so prisotne zabavali plesalci Plesnega kluba Šinšin.

DOBITNIKI PRIZNANJ V ŠPORTU ZA LETO 2023

– Za športne dosežke na področju: – športni dosežki otrok in mladine v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja:

  • dečki in deklice do 15 let – enotna kategorija

1. Luka Jokić – predlagatelj Namiznoteniški klub Kamnik
Luka Jokić, učenec OŠ Marije Vere, je osvojil naslov državnega šolskega prvaka za leto 2023 v namiznem tenisu. Luka je član kadetske reprezentance Slovenije. Na Evropskem prvenstvu na Poljskem in na Svetovnem prvenstvu do 15 let v Novi Gorici je dosegel 17. mesto posamezno.

– športni dosežki otrok, mladine in odraslih v športnih društvih:

  • deklice do 15 let

2. Maček Inti – predlagatelj Šahovski klub Komenda
Inti, trinajstletna šahistka, je državna prvakinja v standardnem in pospešenem šahu med dekleti do 14 let. Njeni rezultati odražajo visoko raven discipliniranosti, vztrajnosti in strasti do šaha, medtem ko njeno razumevanje strategij ter hitrost miselnih procesov navdihuje mlade šahiste.

3. Šoštarko Tajda – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit Kamnik
Tajda je na vseh tekmah v slovenskem pokalu zmagala, osvojila pa je tudi 1. mesto v skupnem seštevku. Zmagala je še  na državnem prvenstvu.  Udeležila se je evropskega prvenstva mladih in odlično zastopala Slovenske barve.

4. Avbelj Ana – predlagatelj Plavalni klub Kamnik
Ana se je z svojimi dosežki uvrstila že na dve tekmi s kadetsko reprezentanco Slovenije. Na mednarodni tekmi kadetov v Kranju je odlično odplavala 100 m in 200 m prsno. Na tekmah državnega prvenstva vedno osvaja medalje.

5. Mihelčič Kristina – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik
Kristina je še eden izmed velikih biserov kamniškega kegljanja. Aktivno nastopa v 1.B državni ligi, postala je državna prvakinja z mladinsko ekipo, bila je 7. na državnem prvenstvu do 15 let in v različnih kategorijah osvojila več medalj na državnih prvenstvih.

6. Sajovic Tija – predlagatelj Damijan Zdovc – atletika
Tija je postavila drugi najboljši rezultat vseh časov v Sloveniji v disciplini 200 m ovire in s tem postala državna prvakinja. V preteklem letu si je nadela dvakrat naslov državne prvakinje, štirikrat je postala tudi državna podprvakinja ter dvakrat osvojila tudi bron na državnih prvenstvih v disciplinah šprinti in ovire. Bila je tudi državna šolska podprvakinja v teku na 300 m.

  • dečki do 15 let

7. Blejc Aleksander – predlagatelj Plesni klub Šinšin
Aleksander je na svetovnem prvenstvu v solo street dance starejši mladinci postal svetovni prvak ter se je skupaj s soplesalko v duetu uvrstil na 2. mesto v street duo kategoriji. V kategoriji hip hop duo, sta se na državnem prvenstvu uvrstila na 3. mesto.

8. Adrović Leon – predlagatelj Judo klub Ippon Kamnik
Leon je v lanski sezoni  osvojil 2 zlati, 2 srebrni in 4 bronaste kolajne. Njegov največji dosežek je osvojeno tretje mesto na Državnem prvenstvu za starejše dečke in zmagi na Pokalu Nika Vrabla ter Pokalu Žirov. Tekmovalno leto je zaključil med 20 najboljšimi judoisti Slovenije v kategoriji U14.

9. Bizjak Teo – predlagatelj Judo klub Ippon Kamnik
Teo je v lanski sezoni največji uspeh  dosegel na Državnem prvenstvu starejših dečkov, kjer je osvojil 3. mesto. Na mednarodnih tekmovanjih Pokal Nika Vrabla, Pokal Krško, Pokal Novega mesta in Pokal Žirov, je premagal vso konkurenco. Na koncu leta se je s svojimi vrhunskimi rezultati uvrstil na 8. mesto lestvice Judo zveze Slovenije izmed vseh starejših dečkov.

10. Brišnik Vane – predlagatelj Vaterpolsko društvo Kamnik
Vane je v  letu 2023,  z ekipo CALCIT Water pola do 15 let, v državnem prvenstvu osvojil 4. mesto. Z reprezentanco Slovenije, je sodeloval na evropskem prvenstvu v Podgorici. Ekipa Slovenije je dosegla tri zmage in osvojila 21. mesto. Vane je kategoriziran športnik perspektivnega razreda.

11. Zdravković Gligorovski Maksim – predlagatelj Vaterpolsko društvo Kamnik
Maksim je z ekipo Šabca na državnem prvenstvu Srbije, za letnik 2009 in mlajši, osvojil 1. mesto. Z reprezentanco Slovenije, je sodeloval na evropskem prvenstvu v Podgorici. Ekipa Slovenije je dosegla tri zmage in osvojila 21. mesto. Maksim je kategoriziran športnik perspektivnega razreda.

12. Vrbec Samo – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Samo si je v letu 2023 pokoril slovensko konkurenco. Poleg večine pokalnih tekmovanj je osvojil tudi prvo mesto na tarčnem državnem prvenstvu v Novem mestu in dvoranskem državnem prvenstvu v Kamniku.

13. Majnik Maks – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit Kamnik
Maks je lani zmagal na eni od tekem za slovenski pokal. V skupnem seštevku  je dosegel 2.mesto . Udeležil se je tudi evropskega prvenstva, kjer je nabral pomembne izkušnje za prihodnost.

14. Korošec Žiga – predlagatelj Triatlonski klub Trisport Kamnik
Žiga si je v letu 2023 priboril 2. mesto na državnem prvenstvu v triatlonu. Poleg tega je nanizal še več odličnih uvrstitev na triatlonskih in duatlonskih tekmah.

15. Slapničar Matija – predlagatelj Triatlonski klub Trisport Kamnik
Matija si je v letu 2023 priboril 3. mesto na državnem prvenstvu v triatlonu. Poleg tega je nanizal še več odličnih uvrstitev na triatlonskih in duatlonskih tekmah.

  • dečki/deklice – ekipno

16. Calcit Volley – mala odbojka dečki – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik
Mali odbojkarji Calcit Volleyja so si na Ravnah na Koroškem priigrali bronasto medaljo. V polfinalu so mladi Kamničani naleteli na neporažene odbojkarje Fužinarja. Po odličnem začetku se je v kamniške vrste prikradla nervoza in po treh nizih so morali priznati premoč domačinov. V tekmi za tretje mesto so bili boljši od Brezovice, po tem, ko so se nadvse borbeno vrnili v igro po slabšem začetku.

  • kadeti in kadetinje do 17 let – enotna kategorija

17. Dimec Eva – predlagatelj Nina Semprimožnik
Eva je na evropskem prvenstvu v kategoriji show dance solo ženske starejše mladinke osvojila odlično 5. mesto. V duetu je skupaj s soplesalko osvojila 2. mesto na državnem prvenstvu in 11. mesto na svetovnem prvenstvu v kategoriji modern.

18. Starovasnik Timeja – predlagatelj Judo klub Ippon Kamnik
Timeja je v kategoriji mlajših kadetinj  zabeležila  7 zmag, in 4 tretja mesta. Na Slovenski judo lestvici je osvojila končno 2. mesto in prejela nagrado za judoistko leta. Njena največja dosežka sezone sta osvojen naslov državne prvakinje na klubskem Državnem prvenstvu ter 1. mesto na Državnem prvenstvu osnovnih šol.

19. Lukan Ivana – predlagatelj Plavalni klub Kamnik
Ivana je nastopila na OFEMU 2023, na Multinational CUP v Beogradu in na četveroboju v Sarajevu. Z odličnimi nastopi v bazenskem in daljinskem plavanju dokazuje, da je z vztrajnostjo možno posegati po najboljših časih in osvajati medalje v vseh kategorijah državnega prvenstva.

20. Zabret Verbole Pia – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Pia je v letu 2023 prvič stopila na zmagovalni oder na državnih prvenstvih. Na tarčnem državnem prvenstvu v Novem mestu je v hudi ženski konkurenci osvojila bronasto odličje.

21. Deisinger Jonna – predlagatelj Damjan Zdovc – atletika
Jonna je bila članica mešane štafete 4 x 600m katera je na državnem prvenstvu postavila nov državni rekord v tej disciplini ter naziv državne prvakinje. Njena paradna disciplina je tek na 2000m zapreke.

22. Golob Grega – predlagatelj Plesni klub Šinšin
Grega je v letu 2023 je vnovič postal evropski prvak v kategoriji show dance solo moški starejši mladinci. Na svetovnem prvenstvu je v kategoriji modern s svojo lastno koreografijo osvojil 5. mesto.

23. Dimnik Gašper – predlagatelj Plesni klub Šinšin
V kategoriji breaking solo starejši mladinci je Gašper vnovič postal evropski prvak. Na svetovnem prvenstvu je osvojil 3. mesto. Nepremagljiv pa je bil tudi na državnem prvenstvu.

24. Tominšek Jaka – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit Kamnik
Jaka je perspektivni športnik in iz leta v leto napreduje. Zasedel je skupno 2.mesto v slovenskem pokalu od skupaj 43 uvrščenih. Prav tako je aktualni državni prvak v kratkem krosu.

25. Osolin Matej – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit Kamnik
Matej tekmuje v disciplini spust. Redno se je udeleževal tekem slovenskega pokala in osvojil 2. mesto v skupnem točkovanjem za slovenski pokal. Na državnem prvenstvu je bil  tretji.

26. Peterka Jan – predlagatelj Triatlonski klub Trisport Kamnik
Jan si je v letu 2023 priboril 2. mesto na DP v triatlonu. Poleg visokih uvrstitev na slovenskih tekmah je tekmoval tudi na evropskih pokalih in na evropskem prvenstvu v akvatlonu, kjer se je uvrstil v 2. tretjino tekmovalcev.

27. Vejnovič Rok – predlagatelj Plavalni klub Kamnik
Rok je prejel priznanje Najboljši daljinski plavalec leta 2023 med kadeti, kjer je tudi reprezentant Slovenije. Na MEP v daljinskem plavanju na Krfu v disciplini 5 km je osvojil 19. mesto. Na DP je priplaval naziv državnega rekorderja na 400m prosto v kategoriji U15. Nastopil je na OFEMU 2023 in v Kranju na mednarodni tekmi kadetov CECJM 2023. Osvaja medalje na državnih prvenstvih v vseh kategorijah, tako  v bazenskem, kot tudi v daljinskem plavanju.

28. Gnidovec Oskar – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Oskar si je v svojem zadnjem letu prislužil najvišjo stopničko na vseh pokalnih tekmovanjih, na katerih je nastopal. Osvojil je tudi prvo mednarodno odličje na mladinskem evropskem pokalu, 2. mesto v mešanih ekipah in osvojil naslov tarčnega in dvoranskega državnega prvaka. V dvorani je osvojil tudi 3. mesto v članski konkurenci.

  • mladinci in mladinke do 19 let – enotna kategorija

29. Močnik Klara – predlagatelj Klub gorskih tekačev Papež
Klara je zmagovalka Pokala Slovenije v gorskih tekih med mladinkami kot dvakratna državna prvakinja, podprvakinja in  dvakrat tretja. Na Balkanskem prvenstvu v Črni gori se okitila z nazivom balkanska prvakinja. Na ugledni  mednarodni tekmi mlajših mladink v Franciji je dosegla odlično 9. mesto. Na Svetovnem prvenstvu v Innsbrucku je pritekla odlično 14. mesto med 48 mladinkami sveta.

30. Vejnovič Taja – predlagatelj Plavalni klub Kamnik
Taja je absolutna državna prvakinja na 1500 m prosto na DP v Ravnah in 5000 m v Radovljici. Z reprezentanco je nastopala na četveroboju v Sarajevu.

31. Repnik Tea – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik
Tea je ta trenutek najboljša kegljačica v Sloveniji in vodilna sila kamniških kegljačic, ki so lani prvič osvojile naslov državnih prvakinj. Mladinska državna prvakinja posamezno kot tudi ekipno, stalna članica članske reprezentance, za katero je na svetovnem prvenstvu maja zastopala barve Slovenije.

32. Emberšič Tia – predlagatelj Tanja B. Emberšič – met kladiva
Tia je državna prvakinja med starejšimi mladinkami in mlajšimi članicami v metu kladiva, ter podprvakinja v metu kladiva med članicami.

33. Babačič Maj – predlagatelj Kolesarsko društvo Kamnik
Maj  tekmuje v disciplini spust. Je aktualni državni prvak v disciplini spust, prav tako je zmagovalec skupnega seštevka slovenskega pokala v kategoriji starejših mladincev do 19 let.

34. Peterlin Nik – predlagatelj Plavalni klub Kamnik
Nik je Najboljši plavalec med mladinci in Najboljši daljinski plavalec leta 2023. Na MSP v Netanya je v disciplini 1500 m prosto osvojil 18. mesto. Nastopil je na MEP, na članski tekmi za evropski pokal v Piombinu, kjer je osvojil 21. mesto. Na finalu svetovnega pokala v Madieri, je bil med mladinci 14.. Nanizal je še nekaj zmag na tekmah za hrvaški pokal, ki je lani štel za letno državno prvenstvo. Postal je državni prvak na 800 in 1500 m prosto v Kopru.

  • mladinci/mladinke – ekipno

35. Calcit Kamnik – mladinke – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik
Že četrto leto zapored so kamniške mladinke osvojile naslov državnih prvakinj. Tea Repnik, Lea Drnovšek, Kristina Mihelčič in Tia Schatz so zmagale z rekordno razliko, njihova premoč pa je bila tako velika, da so premagale tudi vse ekipe pri mladincih.

36. Calcit Volley – mladinci – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik
Mladinci Calcit Volleyja so na zaključnem turnirju državnega prvenstva v polfinalu, ki je veljal za finale pred finalom, izgubili proti Črnučam  z 1:2, nato pa so v tekmi za tretje mesto z 2:0 premagali ravenski Fužinar SijMetal. Kljub razočaranju po koncu zaključnega turnirja je bila to pozitivna sezona za Calcitove mladince; večina njih igra za drugo člansko ekipo, s katero so se prebili v 1. B državno ligo.

  • veterani in veteranke nad 45 let – enotna kategorija

37. Žlogar Ivica – predlagatelj Klub gorskih tekačev Papež
Ivica je v Pokalu Slovenije v skupnem točkovanju med veterankami zasedla 1. mesto. Zmagovalne stopničke je zasedla kot državna prvakinja na Ratitovec, kot  zmagovalka dveh pokalnih tekem in na kronometru kjer je bila druga. Na Svetovnem prvenstvu za veterane na Madeiri je v kategoriji W55 v dolgem trailu pritekla 5. mesto in tako pripomogla k ekipni srebrni medaljo. V teku navkreber je osvojila 9. mesto, ekipno pa bron.

38. Ravnikar Marija – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik
Marija  je kot igralka 1. ženske kegljaške ekipe osvojila naslov državnih prvakinj in nastopila na Svetovnem pokalu v Apatinu. Poleg odličnih članskih uspehov je na državnem prvenstvu za veterane osvojila 2. mesto.

39. Jereb Uroš – predlagatelj Praktično strelski center Kamnik
Je član slovenske reprezentance v dinamičnem streljanju. V sezoni 2023 je zmagal kar na 6 pokalnih prvenstvih Slovenje in postal skupni zmagovalec PP Slovenije, državni prvak v pištoli     (standard) in državni prvak v puški MR ( optika ). Na mednarodnih tekmovanj je stal na najvišji stopnički 2 krat in si s tem zagotovil nastop na Evropskem EHC in svetovnem prvenstvu WHC IPSC 2024-2025.

40. Nemarnik Tom – predlagatelj Avtokros klub Kamnik
Tom je v svoji karieri  preizkusil že skoraj vse. Začel je s kartingom, nadaljeval v formuli 3, formuli 3000, gorskih dirkah in reliju, sedaj pa v avtokrosu v diviziji Kartcross. V sezoni 2023 je postal državni podprvak v avtokrosu, diviziji Kartcross in v močni konkurenci zasedel tudi 2.mesto v centralno evropskem prvenstvu.

41. Galin Bojan – predlagatelj Klub gorskih tekačev Papež
Bojan je v Pokalu Slo zasedel drugo mesto v skupnem seštevku točk. Zmagovalne stopničke je zasedel  kot državni prvak in podprvak  ter na pokalnih tekmah kot drugi in tretji. Na Svetovnem prvenstvu za veterane na Madeiri je bil v teku navkreber peti. V dolgem trailu (32km) je zmagal in si nadel prestižni naziv svetovnega veteranskega prvaka v kategoriji M65

42. Kompan Zlatko – predlagatelj Triatlon klub Trisport
Zlatko je med veterani postal državni prvak v triatlonu na razdaljah super sprint, sprint in standard, ob tem pa je bil zelo konkurenčen tudi dosti mlajšim tekmovalcem.

43. Grubar Franci – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik
Franci je dolgoletni član 1. moške kegljaške ekipe, ki je jeseni nastopila na evropskem NBC pokalu. Poleg članskih tekmovanj se udeležuje tudi veteranskih državnih prvenstev, kjer je v lanski sezoni osvojil srebrno medaljo.

44. Kuret Iztok – predlagatelj Kolesarsko društvo Alpe
Iztok je v sezoni 2023 osvojil dva naslova državnega prvaka in sicer v ciklokrosu in kronometru. Poleg tega je osvojil prvo mesto na vseh dirkah, ki so štele za točkovanje pokala Slovenije v ciklokrosu in kronometru. Na Hrvaškem se je udeležil številnih gorsko kolesarskih dirk, kjer je dosegel dve zmagi in eno drugo mesto.

– športni dosežki otrok, mladine in odraslih s posebnimi potrebami (športniki invalidi):

  • člani in članice nad 20 let – enotna kategorija

45. Živa Lavrinc – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Živa si je z vrhunskimi nastopi  prislužila vstopnico za finale svetovnega pokala, kjer je osvojila odlično 3. mesto. Je 9. na svetovni in 8. na evropski para rang lestvici, na svetovnem prvenstvu je osvojila 7. mesto. Največji dosežek kariere pa je dosegla, ko je na  turnirju za mesta na paralimpisjkih igrah, pristreljala kvoto za POI v Parizu.

– športni dosežki otrok, mladine in odraslih v športnih društvih:

  • člani in članice nad 20 let – enotna kategorija

46. Vrtačič Tjaša – predlagatelj Triatlonski klub Trisport Kamnik
Tjaša je postala državna prvakinja v sprint triatlonu, še večje uspehe pa je nizala na mednarodni sceni, kjer je na svetovnem prvenstvu U23 osvojila 7.mesto, na tekmah za evr. pokal pa je dosegla 3. mesto v elit kategoriji.

47. Koprivc Irena – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik
Irena je ena najpomembnejših igralk kamniškega kegljanja, ki je poleg naslova ekipnih državnih prvakinj osvojila še srebrno medaljo na državnem prvenstvu med dvojicami, bila ključen člen pri osvojitvi 6. mesta na Svetovnem pokalu in je v osmini finala Lige Prvakov v Reki nadigrala eno najboljših kegljačic na svetu.

48. Klemenc Maruša – predlagatelj Triatlonski klub Utrip
Maruša je na duatlonih v Logatcu in Komendi pometla s konkurenco in slavila prvo mesto. S klubskimi kolegi je osvojila drugo mesto na državnem prvenstvu mešanih štafet v Ljubljani. Sezono pa je sklenila z naslovom absolutne državne prvakinje v olimpik triatlonu na Bledu.

49. Bečan Timotej – predlagatelj Klub gorskih tekačev Papež
Timotej je na vzponu na Porezen postal državni prvak v disciplini GOR. V  ugledni mednarodni konkurenci je na Šmarno goro pritekel kot prvi Slovenec.  Na  svetovnem prvenstvu v Innsbrucku je na tekmi gor/dol zasedel 35. mesto med 128 tekmovalci. Na znameniti »Challenge Stellina« je bil sedmi. Z  odličnimi uvrstitvami  na mednarodni sceni je  dokazal, da sodi v elito evropskih gorskih tekačev. Timotej Bečan je tudi  v letu 2023 pridobil naziv Naj gorski tekač.

50. Planinšič Uroš – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik
Uroš Planinšič je imel s slovensko odbojkarsko reprezentanco dolgo in naporno reprezentančno sezono, ki jo je kronal z bronastim odličjem na EuroVolleyju. Naši fantje, ki so v polfinalu klonili proti Poljakom, v boju za bron pa so odpravili olimpijske prvake Francoze, so se tako veselili že četrte kolajne na zadnjih petih evropskih prvenstvih. Planinšič je sezono z izbrano vrsto začel z nastopi v elitni Ligi narodov in si z dobrimi predstavami zagotovil nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Gdansku. Je kategoriziran športnik najvišjega Olimpijskega razreda.

51. Naglič Rok – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit – gorsko kolesarstvo
Rok je dolgoletni član slovenske reprezentance in se redno uspešno udeležuje svetovnih pokalov, kjer iz leta v leto vidno napreduje. Je aktualni državni prvak v gorskem kolesarstvu ter v kratkem krosu.

52. Nunar Matevž –  predlagatelj Triatlonski klub Trisport Kamnik klub Kamnik
Matevž, ki trenutno študira na Švedskem, se je udeležil dolgega triatlona serije Ironman v Poreču, ki je štel tudi za slovensko DP. Med več kot 1400 tekmovalci je zmagal, kar pomeni, da je postal tudi Absolutni državni prvak.

53. Stele Gašper – predlagatelj Plavalni klub Kamnik
Gašper je na absolutnem letnem državnem prvenstvu osvojil 2. mesto na 800 in 1500 m prosto, in 1. mesto med mlajšimi člani ter 3. mesto na 400 m prosto. Na zimskem državnem prvenstvu v daljinskem plavanju je v absolutni konkurenci osvojil 2. mesto. V lanski sezoni se je v poletnem delu sezone udeleževal tudi tekem CRO CUP v daljinskem plavanju na odprtih vodah-morju na Hrvaškem in postal absolutni skupni zmagovalec prvenstva CRO CUP, ki je obsegalo 10 maratonov med 3 in 10 km.

54. Emberšič Jan – predlagatelj Tanja B. Emberšič – met kladiva
Jan se je dvakrat uvrstil v reprezentanco Slovenije v atletiki. Sodeloval je na evropskem pokalu v metih na Portugalskem med člani in na evropskem prvenstvu v atletiki za mlajše člane. Jan je aktualni državni prvak za člane v metu kladiva.

55. Habjan Malavašič Den – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Denov najvidnejši dosežek v letu 2023 je zagotovo 3. mest ekipno na Svetovnem pokalu in 3. mesto na evropskem Grand Pix-ju, za nameček pa je podrl še lastni evropski rekord v disciplini 70m dvojni krog. Poleg tega je v letu 2023 osvojil 1. mesto na dvoranskem in tarčnem DP-ju in 2. mesto na DP-ju v poljskem lokostrelstvu.

56. Ravnikar Žiga – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Žiga je v lanskem letu dosegel drugo mesto na dvoranskem državnem prvenstvu in drugo mesto na državnem prvenstvu v poljskem lokostrelstvu. Najbolj odmeven rezultat pa je zagotovo 3. mesto na ekipnem tekmovanju na svetovnem pokalu v Antaliji.

57. Mandič Mark – predlagatelj Triatlonski klub Utrip
Mark je sezono v slovenskem pokalu začel s tretjim mestom na triatlonu v Kočevju. S klubskimi kolegi je nato osvojil drugo mesto na državnem prvenstvu mešanih štafet v Ljubljani. Sezono pa sklenil z naslovom absolutnega državnega prvaka v olimpik triatlonu na Bledu.

  • člani/članice – ekipno

58. Calcit Kamnik – članice – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik
Članice kegljaškega kluba Kamnik so prvič osvojile naslov državnih prvakinj in si s tem prislužile igranje v najvišjem rangu tekmovanja. Na Svetovnem pokalu so osvojile 6. mesto, v kegljaški Ligi Prvakov pa so se uvrstile v osmino finala.

59. Calcit Volley – člani – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik
Odbojkarji Calcit Volleyja so imeli za seboj srebrno leto 2023. Bili so na pragu osvojitve naslova pokalnih prvakov, a so v živčnem finalu v Velenju v petem nizu klonili proti Ljubljančanom. Večna rivala sta se srečala tudi v finalni seriji državnega prvenstva in v finalu srednjeevropske lige Mevza, v obeh primerih so bili srečnejši Ljubljančani. Calcitovci so nastopali tudi v pokalu CEV, kjer je bil zanje v 2. krogu usoden nizozemski Groninegen. Novo sezono so začeli eksplozivno in šele tik ob koncu leta zlezli s prvega mesta prvenstvene lestvice.

  • Priznanja za delo v športu:
    • bronasto priznanje Občine Kamnik

60. Vučko Vladimir – predlagatelj Triatlonski klub Trisport
Vlado Vučko je kot aktivni plavalec v Plavalnem klubu Kamnik, leta 1996 pričel z delom kot vaditelj plavanja v poletnih plavalnih tečajih. Leto kasneje se mu je ponudila priložnost dela z najmlajšo tekmovalno selekcijo. Kot glavni trener je svojo pot v PK Kamnik leta 2014 zamenjal s Plavalnim klubom Ilirija iz Ljubljane, kjer je poleg trenerskega dela opravljal še delo sekretarja in delo vodje letnega kopališča Ilirija. Od leta 2015 naprej kot strokovni sodelavec za plavalni del pomaga tudi v triatlonskem klubu Trisport Kamnik, kjer dela z mladinci, prav tako pa pomaga izboljšati plavalne sposobnosti in tehniko rekreativnim plavalcem. Leta 2021 je svojo športno poklicno pot zamenjal za delo v gospodarstvu, kljub temu pa je poučevanje plavanja ostalo velika strast in veselje in še vedno trenira rekreativne plavalce.

61. Arko Jože  – predlagatelj Športna zveza Kamnik
Jože Arko je že več kot 30. let aktiven v kamniškem športu.  V mladih leti se je posvečal smučarskim skokom, kjer je tudi dosegel lepe rezultate na takratnem državnem nivoju, nato pa se je posvetil nogometu, kjer je bil aktiven tako v NK Stol Kamnik, kot nato tudi v NK Kamnik. Letos bo organiziral že 20. srečanje znanih slovenskih športnikov in medijskih osebnosti. Najprej je to prireditev organiziral v Snoviku, v zadnjem obdobju pa v Kamniku v ŠP Virtus. Je tudi predsednik Društva dogodek, kjer vsako sredo organizira pohode po poteh kamniške občine. V letu 2016 je izdal knjigo z naslovom Srečanja športnikov Slovenije v Občini Kamnik, prav tako v letu 2016 pa sta skupaj z Milanom Grzinčičem organizirala v občinski stavbi razstavo z naslovom Slovenski orli – naš ponos. Jože je tudi prava enciklopedija rezultatov slovenskih športnikov, ki jih skrbno shranjuje in o njih zelo rad govori.

62. Zupanc Matej – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik
Matej Zupanc svoje trenerske veščine prenaša na tekmovalce LK Kamnik že več kot dvajset let. Pod njegovo taktirko so nastali številni uspešni tekmovalci, med njimi tudi naša dva olimpijca, Klemen Štrajhar in Žiga Ravnikar. Člani LK Kamnik smo nadvse hvaležni za vso njegovo delo in  preneseno znanje in ponosni, da ga imamo.

    • srebrno priznanje Občine Kamnik

63. Kregar Miro – predlagatelj Triatlonski klub Trisport
Miro Kregar je bil leta 1984 udeleženec prvega triatlona v Sloveniji (še v takratni Jugoslaviji). Od tedaj, 40 let, nepretrgoma deluje v triatlonu – 40 let kot tekmovalec, 24 let kot strokovni delavec in organizator tekmovanj na državni ravni, 16 let organizator na mednarodni ravni in 28 let kot predsednik kluba TK Trisport Kamnik. 15 let je bil tudi podpredsednik Triatlonske zveze Slovenije. Kot tekmovalec je približno 350 krat stal na štartni liniji in po spominu je zgolj 5 x manj končal na ciljni. Kot član državne reprezentance je bil član ekipe, ki je 1995 na Evropskem prvenstvu v dolgem triatlonu osvojila prvo medaljo za Slovenijo. Končal je 20 Ironmanov (zasedel 5. mesto v Braziliji), končal 11 Ultramanov (2013 postal svetovni prvak in še 5 x na stopničkah), 2 krat zmagal na Inkamanu, najvišjem triatlonu na svetu, 4000 m nad morjem na jezeru Titicaca. Leta 1996 je ustanovil Triatlonski klub Trisport Kamnik, v katerem že 20 let deluje Šola triatlona, iz katerega izhajajo najboljši triatlonci v Sloveniji. Prav tako delujejo tudi rekreativne skupine za odrasle. Od leta 2001 je bilo pod njegovo taktirko izvedenih preko 60 tekmovanj na državni in mednarodni ravni – duatlon Kamnik, akvatlon Snovik, triatlon Kamnik, duatlon Komenda in že 23 leto največji v Sloveniji, triatlon Bled. Prav tako leta 1984 je naredil tudi izpit za Vaditelja smučanja 2 in sprva deloval kot vodja Alpske šole smučanja v ŠD Jurij Libnik, preko 30 let pa je deloval kot organizator tečajev in učitelj za najmlajše smučarje. Leta 1996 je izumil tudi pripomoček za učenje smučanja – otroške smučarske vajeti in prejel srebrno priznanje Zveze inovatorjev Slovenije in z njimi preko 20 let pomagal staršem pri prvih korakih njihovih malčkov na smučeh. Mirovi odtisi dlani in stopal so bili leta 1998 shranjeni na drugi strani zemeljske oble, v mestnem muzeju Puna, na jezeru Titicaca, pred tremi meseci pa je bil sprejet v Hišo slavnih v meki svetovnega triatlona, Kailui Koni na Havajih.

    • zlata plaketa Občine Kamnik za delo v športu

64. Kemperl Zvonkopredlagatelj Triatlonski klub Trisport
Zvonko Kemperl se je rodil  leta 1957 v Županjih Njivah, kjer je odraščal je v šestčlanski družini.  Že v otroških letih si je pridobil delovne navade, kar mu je koristilo celo življenje. Na okoliških kmetijah je pasel živino, pobiral krompir in pospravljal seno. Da si je prislužil kak dinar, je iz reke Kamniške Bistrice napravljal mivko, pesek in kamenje. K teku je mlade vzpodbujal kolesarski as Jože Uršič s Kregarjevega, ki je bil član jugoslovanske reprezentance. Večkrat so tekli krog, dolg 800 m do 1 km. Bosi, saj za športne copate ni bilo denarja. Že v osnovni šoli je bil uspešen pri telesni vzgoji, posebej v teku. Na občinski šolski ravni je bil vedno med prvimi tremi na razdalji 400 m. Poleti 1973 je začel trenirati tek, pozimi pa tek na smučeh. Doma niso bili navdušeni, celo nasprotovali so, ampak to ga ni odvrnilo. Vključil se je v smučarsko-tekaški klub v Kamniku. Poleti so potekale kondicijske priprave. Ko pa je zapadel prvi sneg, so za vikend na nahrbtnike pripeli tekaške smuči in jo peš mahnili mimo Primoža, Pasjih pečin do Jarškega doma na Veliko planino. Teptalcev ni bilo, proge so naredili kar sami. Naslednje leto so bila poleti  tekmovanja v krosu, pozimi na smučeh. Ko je treniral doma, so ga ljudje začudeno gledali.  Govorili so, če nima nobenega drugega dela, da se bo prehladil, da bo že videl, kaj bo na stara leta. Na Vlašiču v Bosni je pozimi 1975/76  zmagala štafeta v postavi Andrej Lanišek, Franc Pogačar in Zvone Kemperl in postali jugoslovanski državni prvaki. V podjetju, kjer se je učil, mu niso bili naklonjeni. Hodil je na teren, za vikend treniral doma. Kasneje je začel še z biatlonom. Vojaški rok je služil v Bohinjski Beli, Kranju in na Pokljuki. Na letnih in zimskih vsearmijskih tekmah jugoslovanske vojske in armijskih tekmah  slovenske vojske je tekmoval v mnogobojih in smučarskem teku. Hodili tudi na  tekme za Pokal  maršala Tita po celi Jugoslaviji (Dražgoše, Mrkopalj, Igman, Zlatibor, Žabjak, Mavrovo). Leta 1978  je zmagal v mnogoboju in teku na 1500 m. Po vojaščini se je zaposlil v drugem podjetju, kjer tudi ni bilo posluha za šport. Dobil je izreden dopust, zmanjšano osnovo, danes pa nižjo pokojnino. V letih 1986-87 se je biatlonska in tekaška pot končala, saj je bila razpuščena tekaška in biatlonska reprezentanca. Šel bi v drugi klub, a ni imel vozniškega dovoljenja ne denarja.  Nadaljeval je z duatlonom in s triatlonom. Po hudi poškodbi Ahilove tetive je nato štiri leta pavziral, potem pa začel trdo trenirati. Ni  odnehal prej, dokler  ni pretekel 42 km pod 3 ure, Grintovec pod 2, maraton Celje-Logarska dolina 75 km 6 ur in 45 min. Tekel je v tujini in doma. Tudi na tekih za Tekaški  pokal občine Kamnik. S posebnim spoštovanjem je tekel na 1. teku na Veliko planino, memorialu Jožeta Uršiča, saj je bil ravno Jože Uršič njegov prvi vzornik. 2015 pa  ga je izdalo srce. Bil je petkrat na operaciji za srčni spodbujevalec, v bolnici dobil še  bakterijo. Po zaključku športne kariere je deloval kot  prostovoljec. Izkazal se je kot  sodnik pri biatlonu na Pokljuki,  pomagal pri veleslalomu FIS za ženske na Veliki planini in na Soriški planini, na kolesarskem vzponu na Črnivec in v  Kamniško Bistrico, pri teku na Kostavsko planino, pri gorskem teku na Grintovec, na evropskem in svetovnem prvenstvu v gorskih tekih  na Veliko planino. Prostovoljec s srcem  se je izkazal kot spremljevalec  slepega tekača na maratonu (21 km) v Trstu. Svojo nesebičnost in voljo pomagati je izkazal pri nesrečah na Veliki planini. Deloval je tudi kot odličen organizator. Deset let je bil predsednik ŠD Tuhinj, kjer so pod njegovim vodstvom  naredili nove garderobe, organizirali poletne in zimske tekme, turnirje v malem nogometu, dnevni in nočni veleslalom ter  smučarske skoke, tek na smučeh, tudi ob plamenicah. Enajst sezon so prirejali kros, bilo je preko 100 udeležencev iz cele Slovenije. Dvanajst članov je pridobilo izpite za smučarske sodnike. Sedaj živi v vasi Okrog in deluje v ŠD Menina. Pomaga po svojih močeh pri organizaciji veleslaloma, tekaških progah, pri teku na Bibo planino. Dolga športna pot pa prinaša tudi bogate izkušnje, modrosti in spomine,  ki jih  s ponosom prenaša na mladi rod.
» Ni mi žal, kar sem delal. Imam kaj pokazati in tudi lepi spomini ostajajo. Šport me je naučil tudi discipline. Še naprej bom pomagal, kolikor bom mogel. To me drži pokonci. Od mlajših sem velikokrat slišal: »Mi smo zaslužni, da so nekateri športi postali popularni«! Jaz pa pravim:« Pred nami so bili, mi smo bili, za nami so in še bodo… »
Na svoji  športni poti je osvojil preko 260 medalj, veliko plaket (Bloudkovo srebrno), priznanj (bronasto Občine Kamnik, diplomo Športne zveze za športno delo nad 20 let, bronasti častni znak Planinske zveze). Zato Zvonko Kemperl zasluži zlato priznanje za 50 let tekmovalnega,   organizacijskega in prostovoljnega dela v športu.

  • NAJ ŠPORTNIK OBČINE KAMNIK ZA LETO 2023

Lovro Planko – predlagatelj Športno društvo čez Planke – biatlon
Hitrost, vzdržljivost in natančnost, to so nepogrešljive lastnosti dobrega biatlonca. Vse to vedno bolj združuje Lovro Planko, ki se v izjemni konkurenci Norvežanov, Nemcev, Francozov in številnih drugih reprezentanc v svoji tretji sezoni med elito redno uvršča med dobitnike točk svetovnega pokala. V tej zimi je novembra in decembra na prvih osmih tekmah osvojil točke, z 9. mestom pa je zablestel predvsem na sprinterski tekmi v Lenzerheideju, ko je zadel tudi vseh deset tarč. To mu je prineslo še nastop na tekmi s skupinskim startom, kar je za vsakega biatlonca posebna čast. Prav v Lenzerheideju je Planko lani poskrbel tudi za uspeh kariere, saj je bil januarja bronast na posamični tekmi evropskega prvenstva.

  • NAJ ŠPORTNICA  OBČINE KAMNIK ZA LETO 2023

Mišmaš Zrimšek Maruša – predlagatelj Športna zveza Kamnik
Slovenska atletika zadnja leta dosega odlične rezultate, na lanskem svetovnem prvenstvu v Budimpešti pa je spet izjemen nastop uspel tudi Maruši Mišmaš Zrimšek. Bila je druga od evropskih atletinj, skupno šesta. Z rezultatom 9:06,37 je postavila zavidljiv državni rekord, s tem pa kronala svojo najboljšo sezono doslej. Zelo pomembno je, da jo poškodba ni ovirala in je lahko nastopila na vseh predvidenih tekmovanjih. Poskrbela je tudi za državni rekord na 2000 metrov zaprekami, ko je na mitingu v Zagrebu tekla 5:53,38. Leto je končala z nastopom na Ljubljanskem maratonu, kjer je na 21 km osvojila 2. mesto.

  • NAJ ŠPORTNA EKIPA OBČINE KAMNIK ZA LETO 2023

Calcit Volley (članice) – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik
Odbojkarice Calcita Volleyja so v lanski sezoni četrtič zapored postale državne prvakinje, potem ko so v finalni seriji na tri zmage brez poraza ugnale novogoriški Gen-I Volley. Igrale so tudi v finalu pokalnega tekmovanja. Kamniške odbojkarice Calcita tudi v tej sezoni nadaljujejo prevlado na domačem prizorišču in še ne poznajo poraza. Nastopale so tudi v Ligi prvakinj in osvojile prvo točko za slovensko žensko odbojko na tej najvišji ravni tekmovanja, in sicer na tekmi proti nemškemu podprvaku Potsdamu.

Avtor: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik; Foto: Klemen Brumec

Tagi