Mladi člani Težkoatletskega kluba Domžale na državnem prvenstvu osvojili pet medalj

Lepa bera medalj na državnem prvenstvu za kadete, mladince in študente je jasen dokaz, da v Težkoatletskem klubu Domžale zelo dobro delajo z mladimi. V zadnjem času med njimi beležijo tudi velik porast zanimanja za olimpijsko dviganje uteži.

Letošnje prvenstvo je potekalo v Ljubljani pod okriljem KDU Olimpije. Za TAK Domžale so nastopili Rok Orešek, ki je v kategoriji do 67 kg, v kadetski konkurenci osvojil bronasto medaljo. V isti kategoriji je Blaž Kozjek dosegel odlično četrto mesto. Oba sta tudi popravila osebne rekorde v potegu. V kategoriji do 73 kg je Aleks Prašnikar v svojem krstnem nastopu dosegel drugo mesto. Vsi trije še obiskujejo Osnovno šolo Venclja Perka. V mladinski konkurenci sta se v kategoriji do 102 kg izkazala Blaž Peterka, ki je osvojil prvo mesto in Matevž Klopčič z drugim mestom. V konkurenci študentov je Tim Musič v kategoriji do 81 kg osvojil zlato medaljo.

Predsednik Težkoatletskega kluba Domžale Ivan Peterca je po tekmovanju izrazil zadovoljstvo z nastopi. Veseli ga dejstvo, da zanimanje med mladimi za ta šport strmo narašča. Porastu zanimanja pripisuje tudi strokovno usposobljenim trenerjem v klubu katerih vodilo je predvsem, šport brez poškodb ter pomen izobrazbe. Sezona se bo nadaljevala čez dva tedna, ko bo ekipa TAK Domžale gostovala v Celju. Tekma bo izrednega pomena, saj bo to zadnji krog lige pred velikim finalom, na katerega se bodo uvrstile tri najboljše ekipe v Sloveniji po rednem delu sezone. Težkoatletski klub Domžale trenutno na lestvici zaseda drugo mesto.

Avtor: V.O.; Foto: Slovenska univerzitetna športna zveza

 

Komentarji uporabnikov
Tagi